DNA a pus sechestru pe bunurile Rafinăriei Petrotel Lukoil

0

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei, informează Oil Terminal Bursei de Valori Bucureşti.

lukoil rafinarie„Ponderea tranzacţiilor Lukoil la 30.09.2014 este de 34,2% din cifra de afaceri preliminată a Oil Terminal. Conducerea Oil Terminal va analiza de urgenţă situaţia cu toţi factorii implicaţi şi va stabili un plan de măsuri pentru limitarea impactului acestui eveniment asupra activităţii sale”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Procurorii au efectuat joi percheziții la sediile mai multor companii aparținând Lukoil, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală și restul din spălare de bani.

Cele 23 de percheziții au fost efectuate la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti. Procurorii au ridicat mai mulți saci cu documente, iar la o zi de la efectuarea percheziţiilor Lukoil a oprit producția rafinăriei din Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.