Dividende mai mari la Aerostar Bacău

0

Conducerea producătorului de subansamble aeronautice Aerostar Bacău (ARS) va propune acţionarilor dividende în creştere cu aproape 10%, până la 9,2 milioane lei. Acţiunile producătorului de maşini agricole Mecanica Ceahlău ar putea ieşi din somnolenţă, după ce compania a anunţat primele dividende din 2003 încoace.

Administratorii constructorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău din Piatra-Neamţ au propus dividende de 0,006 lei/ acţiune, totalizând 1,4 milioane de lei din profitul companiei de anul trecut, de 7,4 milioane de lei.

Mecanica Ceahlău a revenit pe profit în ultimii doi ani, se seama creşterii cererii de utilaje din agricultură. Dividendul brut propus asigură un randamentul din dividende de circa 4,5%, la ultimul preţ de pe piaţă, de 0,1342 lei/acţiune.

Compania este controlată de SIF Moldova,care are nevoie de lichidităţi pentru satisfacerea apetitului pentru dividende al propriilor acţionari. SIF2 deţine 55,1% din acţiunile MECF, iar fondul de investiţii Romanian Opportunities Fund Ltd. Winward Cym are 26,65% din titluri. La Aerostar Bacău dividendele propuse acoperă 60% din profitul de peste 15 milioane de lei preliminat pentru anul trecut. Ponderea de alocare a fost mai mare în anii anteriori, dar câştigul Aerostar a fost mai mare cu 33% în 2012, faţă de 2011.

Aerostar Bacău s-a orientat spre reparaţiile şi producţia de subansamble pentru aviaţia civilă, comenzile din sectorul de apărare fiind în continuă scădere. Valoarea brută a dividendului este de 0,079 lei/acţiune şi asigură un randament al dividendului brut este de aproape 5%, la preţul de 1,598 lei / acţiune.

Bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari la finele anului trecut prevede o cifră de afaceri de 210 milioane lei şi un profit brut de 19 milioane lei.Iarom Bucureşti, fosta Centrală Naţională a Industriei Aeronautice din România, deţine 71,09% din acţiunile Aerostar, iar SIF Moldova (SIF2) are 12,46%.
Sursa : cronicaromana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.