Directorul SJU Bacau, Adrian Popa, numit presedinte la Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate


Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, Adrian Popa, a fost numit in functia de presedinte al Asociatiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate. Ordinul a fost semnat de Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Presedintele PSD Bacau, Dragos Benea, a anuntat in conferinta de presa de sambata, ca va exista o nominalizare – din Bacau – in zona medicala, fara a preciza concret la cine se refera. Cu aceastea numire, Bacaul are doi reprezentanti la Bucuresti – secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc si Adrian Popa – in domeniul sanatatii, la ANDIS. Astfel, Adrian Popa va gestiona fondurile prin PNRR, care vor merge spre dezvoltarea infrastructurii medicale din Romania.

Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate a fost infiintata pe 2 iunie 2022, prin Ordonanta de Urgenta. Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) este o institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii si va avea drept rol principal dezvoltarea infrastructurii de sanatate. Agentia va avea ca obiective principale preluarea, continuarea si finalizarea celor 3 proiecte de constructie a spitalelor regionale Iasi, Cluj si Craiova si preluarea a cel putin 3 proiecte de constructie de unitati spitalicesti din lista de 25 de investitii in infrastructura publica noua prevazuta in Planul National de Redresare si Rezilienta. De asemenea, institutia trebuie sa asigure un management performant al obiectivelor/proiectelor de investitii de importanta considerabila in infrastructura de sanatate.

Adrian Popa
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.