Din luna martie, personalul medico-sanitar care a lucrat in centrele de vaccinare COVID19 nu si-a mai primit salariile


Personalul medico-sanitar care a lucrat in timpul pandemiei in centrele de vaccinare COVID19 nu si-a mai primit salariile din luna martie 2022. Pentru ca acestia sa-si primeasca banii, DSP intocmeste situatiile si le trimite la Ministerul Sanatatii. Ministerul verifica din nou aceste situatii si trimite banii catre fiecare UAT.

O asistenta care a lucrat intr-un centru de vaccinare din judetul Bacau a declarat pentru Bacau.net ca in ciuda nenumaratelor reclamatii, nici un ban nu a mai fost achitat din februarie:

Personalul din multe centre de vaccinare nu si-a primit salariile din luna martie. Ne-au lasat fara salariu si de Paste, ne-am descurat cum am putut fiecare. Desi noi am facut diferite sesizari si la DSP Bacau si la UAT-ul unde suntem arondati, fiecare institutie isi paseaza indiferenta de la una la alta, spunand ca de la Ministerul Sanatatii nu au venit banii. Centrele de vaccinare sunt inchise din data de 13 mai, dar noi totusi speram sa ne luam salariile fara sa mai plangem mult pe la alte usi” a declarat o asistenta pentru Bacau.net

Am cerut un punct de vedere de la Directia de Sanatate Publica Bacau, cea care intermediaza aceste alocari dintre personalul medico-sanitar si UAT-uri. DSP a precizat pentru Bacau.net ca Ministerul Sanatatii urmeaza sa faca platile pentru lunile martie si aprilie, iar in acest moment se verifica situatiile pentru luna mai :

Pana la nivelul lunii februarie 2022,DSP Bacau a virat catre UAT-uri sumele aferente pentru plata personalului medico-sanitar si a registratorilor medicali. Pentru lunile martie si aprilie au fost intocmite situatiile, verificate si transmise la decontare catre MS. In momentul in care aceste sume vor fi virate, se va proceda la transferul acestora de indata catre UAT-ri. Documentele pentru decontarea cheltuielilor aferente lunii mai 2022 sunt in curs de verificare, urmand a fi transmise catre MS, pana in data de 10.06.2022.” a precizat DSP Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentSe asfalteaza DJ116, in Cartierul Tisești din Targu Ocna. Ivancea: „Dezvoltarea infrastructurii rutiere cunoaște un ritm accelerat, în acord cu necesitățile cetățenilor, turiștilor și investitorilor”
Articolul urmatorCod galben in toata tara. Cat timp va ploua in judetul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.