Din cei 6 romani prezenti in topul miliardarilor lumii, trei sunt din Bacau. Cine sunt si care este averea lor impresionanta

0

În lista miliardarilor din întreaga lume, publicată de revista Forbes, România se mândrește cu prezența a șase personalități: Daniel Dines, Ion Țiriac, frații Dragoș și Adrian Pavăl, Ion Stoica și Matei Zaharia. Potrivit Forbes, averile lor combinate ating suma de 10,6 miliarde de dolari.

Daniel Dines

Pe primul loc în această elită se află Daniel Dines (Onesti) , în vârstă de 52 de ani, cofondator și CEO al UiPath, o companie de tehnologie, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. Daniel Dines ocupă poziția 1.238 în acest clasament, care cuprinde 2.781 de indivizi cu averi de cel puțin un miliard de dolari din întreaga lume.

UiPath, primul „unicorn” românesc, este o companie de automatizare robotică a proceselor, care a fost listată la Bursa de Valori din New York în aprilie 2021. Dines, absolvent al Universității București, trăiește în prezent la New York și a intrat în topul Forbes în 2020. Averea lui a crescut în 2024 cu 1,1 miliarde de dolari față de 2023, dar vârful l-a atins în 2021, anul listării la bursa din New York, când a fost evaluată la 6 miliarde de dolari.

Dragos si Adrian Paval

Pe locul 1.623 în clasamentul Forbes, cu o avere de 2 miliarde de dolari, figurează Dragoș Pavăl, 57 de ani, cofondatorul lanțului de magazine de construcții și bricolaj Dedeman. Intrat în 2022 în rândul miliardarilor lumii, averea sa este în ascensiune, crescând de la 1,5 miliarde la 1,7 miliarde în 2023 și ajungând la 2 miliarde în 2024.

Fratele său, Adrian Pavăl, 55 de ani, cofondator Dedeman, are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari și este pe locul 2.152 în lista Forbes. Și el a intrat în top tot în 2022, cu un miliard de dolari, atingând 1,1 miliarde de dolari în 2023 și crescând la 1,4 miliarde în 2024. Frații Pavăl și-au fondat afacerea în 1992, cu o singură locație, în Bacău, iar acum a ajuns la 57 de magazine, cu o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari, având în stoc aproximativ 60.000 de produse, de la unelte și materiale de construcții până la mobilier și electrocasnice. Frații Pavăl dețin, de asemenea, acțiuni la mai multe companii românești cotate la bursă și un portofoliu de proprietăți imobiliare în București și în Cluj-Napoca.

Sursa: profit.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.