Din 5 decembrie, Umbrarescu poate incepe proiectarea bucatii de autostrada cu tuneluri Lugoj – Deva

Potrivit economedia.ro, etapa de proiectare pentru secțiunea Holdea-Margina, Autostrada cu tuneluri dintre Lugoj și Deva finanțată prin PNRR poate începe din 5 decembrie 2022. Astfel, de saptamana viitoare asocierea UMB-Euro Asfalt va incepe proiectarea celor 10 kilometri de autostrada ( 2 km tuneluri ). Acest segment este finantat prin PNRR si va costa 190 de milioane de euro.

Din 5 decembrie se calculează cele 11 luni pentru etapa de proiectare după care urmează 34 de luni pentru execuție. „Este practic, o cursă contra cronometru pentru a respecta jalonul din PNRR pentru finalizare, august 2026 termen pe care, cu o mobilizare foarte bună, UMB îl poate respecta. De asemenea, și Ministerul Transporturilor este așteptat să rezolve cu celeritate toate avizele și autorizațiile necesare.” noteaza jurnalistii de la economedia.ro

Supervizorul a emis Ordinul administrativ de Începere prin care a fost notificat antreprenorul asupra datei de începere a activității de proiectate, respectiv data de 05.12.2022, în conformitate cu prevederile clauzelor contractuale.” a transmis CNAIR.

Contractul pentru proiectarea și execuția acesor secțiuni, reprezintă, practic, ultimul tronson al autostrăzii Lugoj – Deva. Cel mai important obiectiv al proiectului este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina și Holdea, solicitate prin acordul de mediu. Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale și chiar poate finaliza lucrările mai devreme. De aceea, mă aștept ca și acest contract în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), finanțat preponderent prin PNRR, să fie predat CNAIR cel mai târziu la finalul anului 2026.” a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pe 14 octombrie 2022.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentDin Bacau in Madeira. Echipa ZIDART a fost invitata sa aduca arta stradala romaneasca in Portugalia
Articolul urmatorPNL nu vrea sa creasca taxele si impozitele locale din Bacau, in 2023: „Grupul consilierilor locali nu va vota o eventuală propunere de majorare a taxelor și impozitelor locale, exceptând indexarea cu valoarea inflației, de circa 6%”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.