Din 2020, nu se va mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Legea nu se aplica la judecatori CCR, alesi locali si parlamentari

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a prezentat Guvernului, vineri, o propunere de interzicere a cumului pensiei cu salariul de la stat. Interzicerea nu se aplica pentru toti, astfel ca judecatorii CCR, alesii locali si parlamentarii vor putea sa primeasca in continuare si pensie si salariul de la stat.

„Am propus Cabinetului să analizăm oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, în sensul în care am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care, în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie și salariu în condițiile în care salariul este din sistemul public”, a declarat Violeta Alexandru, citată de Mediafax.

Ea a precizat că opțiunea ar urma să se facă în 15 zile, fiind la latitudinea persoanei să opteze între pensie și salariu.

De asemenea, ea a prezentat excepțiile acestei interziceri: „Am propus ca cei a căror pensie nu depășește salariul minim brut pe țară să poată realiza acest cumul, astfel încât să nu afectăm categorii care au un nivel de venit redus. Am stabilit faptul că aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel încât să fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, așa cum spun și hotărâri ale CCR. Cu alte cuvinte, am ținut cont de hotărârile Curții și am explicat că ele nu se pot aplica aleșilor din plan centra și local, respectiv judecătorilor CCR”, a mai spus ministrul Muncii.

Lasa un comentariu

4 comentarii

  1. Cand din doua rele alegi raul cel mai mic culegi ce ai ales ! Pe cine ar fi trebuit sa votam? Toti o apa si-un pamant ! Asta e ROMANIA NORMALA ! Pentru unii muma iar pentru altii ciuma !

  2. Chiar nepotul meu de 2 ani,rade de asemenea stupizenii,daramite oamenii trecuti prin scoli!!!!!In 2009 era criza mondiala si au dat o lege neconstitutionala!Criza ,care spun ei,e o inventie si rusinos…e facuta tot de voi politicienilor in tarisoara noastra scumpa,pentru ca acced numai nepriceputi in management dar foarte priceputi la rau,nu la bine!Dezamagitor!!!!!

  3. halal lege.E de o stupizenie incredibila dmna aceasta a muncii,Fara cuvinte…pentru cei normali cu capul!Pentru unii:nu au dreptul sa munceasca,cu scoala ,decat la maturat pe strada,evident la firme private,tot a lor,iar altii fara scoala au tot dreptul in orice domeniu.Ce clar si corect!Nu a fost demisa ca face Bratienii de ras?

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here