Din 20 mai, daca esti prins cu ITP-ul expirat sau cu masina neinscrisa pe numele proprietarului, risti suspendarea inmatricularii

Politia reaminteste ca din 20 mai intra in vigoare prevederile care permit suspendarea inmatricularii unui vehicul fara Inspectie Tehnica Periodica valabila, precum si daca vehiculul nu a fost inscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achizitionarea lui.

„Politistii vor dispune, incepand cu 20 mai, suspendarea inmatricularii in cazul in care inspectia tehnica periodica a vehiculului nu este valabila si in cazul in care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului”, anunta Politia,

Printre noutati, se numara suspendarea inmatricularii, care reprezinta o operatiune administrativa ce consta in interzicerea temporara a dreptului de a pune in circulatie si a utiliza un vehicul pe drumurile publice.

In cazul depistarii in trafic a unui vehicul a carei inspectie tehnica periodica a expirat, pe langa sanctiunea contraventionala principala, vor fi retinute si certificatul de inmatriculare, placutele cu numarul de inregistrare si se va elibera dovada fara drept de circulatie.

Suspendarea de drept a inmatricularii inceteaza la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica.

De asemenea, suspendarea inmatricularii se aplica si in cazul in care noul proprietar nu a solicitat autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea inceteaza la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a carui inmatriculare este suspendata constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here