Din 20 mai, daca ai ITP-ul expirat se suspenda automat si talonul masinii. Politia va retine placutele de inmatriculare si actele pe loc

Din data de 20 mai se va aplica suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului daca Inspectia Tehnica Periodica (ITP) este expirata. „Politistul va va retine talonul si placutele cu numerele de inmatriculare, va va da amenda si o dovada FARA drept de circulatie, asadar nu o sa mai luati masina de acolo decat pe platforma sau impinsa, apoi trebuie sa mergeti la RAR”, avertizeaza MAI.

„Verificati-va valabilitatea ITP a masinii! Din 20.05.2018, daca sunteti surprinsi in trafic cu ITP expirata, politistul va va retine talonul si placutele cu numerele de inmatriculare, va va da amenda si o dovada FARA drept de circulatie, asadar nu o sa mai luati masina de acolo decat pe platforma sau impinsa, apoi trebuie sa mergeti la RAR… deci, mult mai complicat!”, avertizeaza MAI intr-o postare pe contul oficial de Facebook.

”Acelasi lucru este valabil si daca masina a fost cumparata/vanduta dar nu a fost trecuta pe numele noului proprietar in termen de 90 de zile de la instrainare”, potrivit MAI.

Incepand cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului pentru ITP expirata. Suspendarea inceteaza automat la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica.

Certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare se restituie proprietarului de catre politia rutiera, la incetarea suspendarii inmatricularii vehiculului.

Modificarile survin ca urmare a intrarii in vigoare pe 20 mai 2018 a Ordonantei Guvernului privind suspendarea inmatricularii vehiculelor (OG 14 din 18 august 2017) care modifica si completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Guvernul a adoptat actul normativ pentru a transpune dispozitiile Directivei 2014/46/UE privind documentele de inmatriculare pentru vehicule.

Sursa: hotnews.ro

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here