DIICOT Bacau ia in vizor afaceristii din Certeze. Gheorghe Dorle, „săltat” de oamenii legii

0

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Bacău au descins ieri dimineaţă în localitatea Certeze, efectuând mai multe percheziţii la locuinţa şi firmele omului de afaceri Gheorghe Dorle. Procurorii au fost însoţiţi de mascaţi în timpul efectuării percheziţiilor. Anchetatorii au ridicat mai multe acte de la sediul societăţii patronate de Gheorghe Dorle.

Potrivit unor surse judiciare, descinderile procurorilor DIICOT au legătură cu un caz instrumentat în judeţul Bacău. Procurorii DIICOT i-au prezentat omului de afaceri Gheorghe Dorle un mandat de aducere întocmit pe numele său. La încheierea percheziţiilor, acesta a fost dus la sediul DIICOT Bacău pentru audieri. Dorle le-a declarat jurnaliştilor sătmăreni că a fost percheziţionat fără să fi fost citat vreodată în vreun dosar instrumentat de DIICOT Bacău.

Omul de afaceri Gheorghe Dorle este patronul Complexului turistic de la Mujdeni. De asemenea, certezeanul Gheorghe Dorle este asociat şi într-o puternică firmă de construcţii, care execută lucrări în întreaga ţară. Se pare că această firmă ar fi avut relaţii de afaceri cu o firmă din Bacău, a cărei activitate este investigată în prezent de procurorii DIICOT.

Certezeanul Gheorghe Dorle este cunoscut drept un apropiat al senatorului declarat incompatibil Marian Valer, în compania căruia a fost văzut de mai multe ori în cursul ultimelor luni. De asemenea, omul de afaceri din Certeze a fost unul dintre finanţatorii campaniei electorale a senatorului Marian Valer, precum şi o gazdă generoasă a acestuia.

Sursa: gazetanord-vest.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.