Dieta vegetariană: 12 sfaturi esențiale pentru toți cei care vor să renunțe la carne

0

Vegetarianismul nu reprezintă doar o dietă din care se elimină carnea, ci și un mod de viață sănătos, ce se bazează pe o filozofie specifică, moralitate și anumite puncte de vedere asupra nutriției. O dietă vegetariană este sănătoasă atât timp cât știi să-ți compui corect meniul. 

Pentru a deveni un adevărat vegetarian, nu este suficient să elimini carnea din dieta ta, ci este nevoie să înveți totul despre un stil de viață nou. În continuare, vei descoperi 12 sfaturi esențiale de luat în calcul, înainte de a adopta acest tip de alimentație.

Descoperă ce trebuie să știi dacă vrei să elimini complet carnea din alimentație! 

Mesele variate sunt esențiale

Pe lângă fructe și legume, mănâncă cereale, lactate și alimente bogate în proteine. Fiecare furnizează substanțe nutritive diferite. Diversificându-ți dieta, vei reduce efectele eliminării produselor de carne din regimul tău. Meniul lunar al unei persoane sănătoase ar trebui să conțină aproximativ 60 de alimente diferite.

Mănâncă lactate

Laptele reprezintă o sursă excelentă de calciu, iar produsele pasteurizate conțin și lactobacili digestivi. Acesta este motivul pentru care este recomandat atât consumul zilnic al acestuia, cât și cel de alimente derivate precum brânza maturată de oaie sau de vacă, iaurtul sau cașcavalul. Pe site-ul Laktotrio.ro poți găsi o mare varietate de astfel de alimente, cu origini în totalitate naturale. 

Alege produse din cereale integrale

Mănâncă pâine integrală, nuci sau semințe de floarea soarelui, orez negru, mei și hrișcă. De asemenea, încearcă, pe cât posibil, să înlocuiești produsele din făină albă cu alternative mai sănătoase. 

Mănâncă produse vegetale zilnic

Consumă-le, de preferat, crude! Pregătește salatele chiar înainte de a le consuma.  De asemenea, nu uita de sucurile și de smoothie-urile proaspete! 

Amintește-ți că tratarea termică poate distruge o mare parte dintre nutrienții esențiali conținuți în fructe și legume. Gătește-le, deci, la abur sau într-o cantitate mică de apă și pentru cât mai puțin timp posibil. 

Include cât mai multe leguminoase în meniu

Mazărea, năutul, soia, lintea și toate soiurile de fasole conțin o mulțime de proteine ​​și minerale esențiale, vitamine B și fibre valoroase. Include-le în mod regulat în dietă!

Nu exagera cu consumul de soia

Folosește soia în mod responsabil, alternând felurile de mâncare ce o conțin cu preparate cu ouă și alte leguminoase. Consumă o mulțime de salate, legume și fructe pentru a menține un echilibru corect între proteine ​​și carbohidrați. Alege alimentele fermentate, deoarece acestea pot fi mai bine digerate decât semințele.

Consumă semințe și nuci pe tot parcursul zilei

Semințele de dovleac și floarea soarelui, susanul, nucile și migdalele sunt o sursă foarte bună de vitamine și micronutrienți importanți, precum zinc, calciu, fier. Nucile furnizează, de asemenea, o mulțime de acizi grași nesaturați.

Folosește grăsimi vegetale

Acestea conțin acizi grași nesaturați, vitamina E și provitamina A. Cumpără uleiuri presate la rece. Porumbul, floarea-soarelui și soia se oxidează ușor în timpul prăjirii și își pierd proprietățile. Folosește, mai bine, ulei de rapiță sau de măsline.

Bea zilnic ceaiuri de plante uscate în casă

Consumă ceaiuri naturale din mure, coacăze negre, flori de soc, salcâm, măceșe și afine, uscate corespunzător și combinate în compozițiile preferate. Alege, de asemenea, ceaiul tradițional verde sau alb, căci acestea sunt mai puțin procesate.

Bea cel puțin 2-3 litri de apă pe zi

Consumul de lichide este necesar pentru toate modificările metabolice, dizolvând sărurile minerale și vitaminele. De asemenea, apa elimină toxinele din corp și reglează temperatura. Nu în ultimul rând, aceasta hidratează pielea, prevenind îmbătrânirea acesteia.

Fără sare sau zahăr

Sarea se găsește în majoritatea produselor, de aceea nu este nevoie să adaugi o cantitate suplimentară în preparate. Utilizează ierburi, legume condimentate sau alge marine. Dacă nu poți consuma mâncarea fără a simți gustul sărat, alege sare de plante sau de mare. În loc de zahăr, folosește miere sau sirop de arțar.

Cumpără produse ecologice

Încearcă să cumperi alimente din culturi biodinamice și fructe și legume netratate, din magazinele naturiste sau direct de la fermieri. În plus, este important să alegi alimente fără amelioratori sau conservanți.

O dietă vegetariană îți va aduce numeroase beneficii pe termen lung și vei reuși chiar să scapi de câteva kilograme în plus. Totuși, nu uita să-i oferi organismului tău toate substanțele nutritive necesare, urmând cele 12 sfaturi de mai sus!

Sursă foto: Shutterstock.com.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.