DGASPC despre cazul „caruciorului luat de vant” : „La momentul intervenției colegilor noștri, minorul se afla în mediul familial, în siguranță. În prezent, este în desfășurare o anchetă a autorităților abilitate”


Autoritatile s-au mobilizat imediat, dupa ce in spatiul public a aparut un video in care un carucior a fost luat de vant in fata unui cazinou din municipiul Bacau. DGASPC impreuna cu politistii de la Sectia 1 au verificat situatia familiei unde s-a petrecut acest incident.

Va reamintim ca in seara zilei de 17 ianuarie, un carucior in care s-ar fi aflat un copil a fost luat de vant si dus inspre strada, fara ca parintii sa fie langa el. Tatal a vazut caruciorul in ultima secunda si l-a tras de la marginea trotuarului.

Intr-un raspuns transmis de DGASPC pentru Bacau.net, acestia ne-au transmis ca in acest moment copilul se afla in mediul familial, in siguranta. Politia a deschis un dosar penal, iar in acest moment se continua cercetarile:

DGASPC Bacău s-a autosesizat, în colaborare cu Secția 1 Poliție Bacău, cu privire la situația semnalată și la prima oră a dimineții a fost identificată familia în cauză. O echipă mixtă formată din specialiști din cadrul Telefonului Copilului 119 și Complex pentru servicii de asistență socială și suport comunitar s-au deplasat, în regim de urgență, la domiciliul acesteia.

La momentul  intervenției colegilor noștri, minorul se afla în mediul familial în siguranță. Familia rămâne în monitorizarea instituției noastre pentru furnizarea de servicii de consiliere și îmbunătățirea abilităților parentale.

Tatăl susține că în cărucior nu se afla copilul de un an și 3 luni, în momentul în care a fost luat de vânt, acesta fiind în brațele mamei sale. În prezent, este în desfășurare o anchetă a autorităților abilitate în acest sens, care va stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.” a transmis DGASPC intr-un raspuns oficial pentru Bacau.net

De asemenea, in acest caz s-a deschis un dosar penal care va fi instrumentat de politistii bacauani :

Polițiștii continuă verificările în acest caz în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.” a transmis IPJ Bacau

Tatal spune ca in carucior nu s-ar fi aflat copilul in acel moment, insa politistii il contrazic :

Din primele verificări, s-a stabilit că, o tânără de 21 de ani, din mun. Bacău, ar fi intrat în sala de jocuri, în seara zilei de 17 ianuarie a.c, unde s-ar fi aflat și soțul acesteia, lăsând-o nesupravegheată în cărucior, pe fiica lor, o minoră de un an și 3 luni.” a transmis IPJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.