DGASPC Bacau trage un semnal de alarma dupa moartea celor doi minori in incendii

0

În mai puţin de o zi, au fost înregistrate de către instituţia noastră, două tragedii în care au decedat copii în incendii. Una s-a produs în municipiul Bacău şi una în comuna Căiuţi.

În situaţia de la Bacău, în urma intervenţiei IJSU Bacău, unul dintre cei trei copii a fost salvat şi este internat la Secţia Pediatrie în afara oricărui pericol, un copil se află în stare gravă la Terapie Intensivă în cadrul SJU Bacău. Al treilea copil însă nu a supravieţuit. În comuna Căiuţi, au fost implicaţi alţi trei copii dintre care doi au fost salvaţi de către familie, iar un copil a decedat.

Niciuna dintre cele două familii nu era în atenţia instituţiei noastre sau a autorităţilor locale ca şi cazuri sociale(în familii sunt părinţi salariaţi, copiii sunt înscrişi în învătământul de masă etc.). Instituţia noastră s-a sesizat şi va acţiona, conform procedurilor de lucru şi legislaţiei în vigoare, susţinând familiile respective cu servicii specializate specifice.

Cu această ocazie, facem un apel de suflet către toate persoanele care au în grijă copii, la o atenţie sporită şi o supraveghere cât mai vigilentă pentru a preîntâmpina astfel de cazuri, precum şi către instituţiile abilitate, de a intreprinde, conform atribuţiilor specifice, demersuri necesare pentru a preîntimpina astfel de situaţii tragice!

Comunicat DGASPC Bacau

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.