Dezbatere la CJ Bacau cu privire la constructia primului parc atletic din Romania. Ivancea: „Vom alege varianta care aduce conceptul din Danemarca și se pliază cel mai bine pe necesitățile, cultura și specificul comunității noastre”


Joi, 16 iunie, la Consiliul Judetean Bacau a avut loc o dezbatere publica cu privire la constructia primului parc atletic din Romania si din zona de este a Europei. La evenimente a participat arhitectul Flemming Overgaard, creatorul parcului atletic construit în Odense, Danemarca – proiectul pilot, premiat la nivel internațional:

Mă bucur că putem conta pe expertiza dlui. Overgaard, având astfel garanția că vom construi în Bacău un parc durabil şi bine chibzuit din punctul de vedere al contextului urbanistic. În cadrul discuțiilor, arhitectul a prezentat parcul realizat în Odense iar autoritățile publice, cluburile sportive, antrenorii, profesorii, mediul de afaceri și ONG-urile participante au prezentat viziunea pe care o au cu privire la acest obiectiv. În luna septembrie, vom analiza cele 3 schițe propuse de Flemming Overgaard la dezbaterea de azi, vom alege varianta care aduce în Bacău conceptul din Danemarca și se pliază cel mai bine pe necesitățile, cultura și specificul comunității noastre.

Cu totul deosebit e faptul că implementarea acestui proiect a reunit profesioniști și amatori, tineri și vârstnici, cetățeni care resimt lacunele majore din infrastructura sportivă a municipiului dar, totodată, sunt constienți de beneficiile practicării sportului pentru sănătatea fizică și mentală.” a declarat Valentin Ivancea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.