Deversare de petrol pe o pășune din Moinești. Agentul economic a fost sancționat cu 40.000 lei

0

Garda Națională de Mediu Bacău a fost informată cu privire la o situație de poluare accidentală cauzată de un amestec de apă sărată cu țiței, care a afectat o pășune în cunoscuta zonă Schela Moinești. S-a constatat că poluarea a survenit din cauza coroziunii avansate a conductei de transport ce aparține aceluiași agent economic responsabil pentru extragerea de țiței în acea regiune.

S-a scurs o cantitate de aprox. 10 mc. produs petrolier (amestec apă sărată cu țiței), pe o suprafață de aproximativ 250 mp. pamânt, iar comisarii de mediu au dispus măsurile necesare pentru stoparea fenomenului de poluare cât și de ecologizare a zonei.

Agentului economic vinovat de cele relatate mai sus i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei.

„Una din atribuțiile specifice ale Gărzii Naționale de Mediu este participarea la stabilirea cauzelor poluării asupra factorilor de mediu şi aplică sancţiunile prevăzute de lege, inclusiv încetarea şi/sau suspendarea unor activităţi pe perioade determinate de timp, în cazul în care este pusă în pericol sănătatea populaţiei sau în cazul în care se constată depăşirea concentraţiilor poluanţilor peste limitele admise de legislaţia în vigoare.” – Garda Națională de Mediu Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.