Deţinuţii vor primi o reducere maximă de 20 de zile indiferent de numărul lucrărilor scrise

0

Lucrările ştiinţifice publicate sau invenţiile şi inovaţiile brevetate de către o persoană condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de numărul acestora, se consideră maximum 20 de zile executate pe întreaga durată a executării pedepsei, a decis Guvernul.

Noile proceduri privind elaborarea, în penitenciare, a lucrărilor ştiinţifice şi invenţiilor brevetate, precum şi a validării caracterului ştiinţific al acestora sunt prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă adoptată, marţi, în şedinţa Executivului.

„În cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate de către o persoană condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de numărul acestora, se consideră maximum 20 de zile executate pe întreaga durată a executării pedepsei, inclusiv în cazul pedepselor contopite”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

De asemenea, actul normativ adoptat marţi introduce o nouă procedură a elaborării, în penitenciare, a lucrărilor ştiinţifice şi invenţiilor brevetate şi a validării acestora.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.