DESCINDERI la „Academia Infractorilor Români”. Gruparea ar fi condusa de temultul interlop din Piatra-Neamt, Adrian Botez

0

07-adrian-botez-alias-tataProcurorii DIICOT fac, joi, 54 de percheziţii, la o reţea de hoţi, coordonată de interlopul Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă”, persoanele vizate fiind suspectate că, în ultimii doi ani, au furat bijuterii şi ceasuri în valoare totală de aproximativ zece milioane de euro, din magazine de lux din Europa. Gruparea era intitulată „Academia Infractorilor Români” şi era structurată după reguli militare, hoţii fiind antrenaţi timp de 90 de zile în ţară, înainte de a fi trimişi să fure în străinătate, din magazine de lux. Gruparea avea contabili, avocaţi, iar hoţii se ghidau după un cod de reguli stricte. „Erau spălaţi pe creier”, a declarat adjunctul DIICOT, procurorul Giorgiana Hossu.

  • Gruparea era organizată după reguli militare iar liderul este Adrian Botez, care a înfiinţat Academia Infractorilor Români. El conducere reţeaua din penitenciar, fiind cel care a fost eliberat anul trecut din greşeală, însă ulterior a fost prins, având de executat o condamnare de 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra lui Mironescu.

Valoarea furturilor depăşeşte 10 milioane de euro. Potrivit surselor, doar în cazul unei spargeri, anul trecut, la o bijuterie de lux din Marea Britanie s-au furat bunuri de 1,2 milioane de lire.

„Academia avea un regulament foarte strict, iar membrii depuneau un jurământ de credință, prin care-și exprimau loialitatea față de Țâță și de gruparea lui. Inițial au fost în jur de 100 de persoane, dar pe parcurs unele au foat arestate pentru jafuri și tâlhării cu violență, comise în state europene. Astăzi vor fi ridicați 22 de suspecți, care vor fi aduși la audieri, împreună cu liderul lor, de la Penitenciarul Iași. Până în acest moment avem date care indică un prejudiciu de 10 milioane de euro, provocat prin jafuri comise în Marea Britanie, Germania, Belgia, Franța, Italia și Olanda”, informează sursa citată.

Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă”, şi alţi şapte bărbaţi care, în 2011, au vrut să-l omoare pe Dumitru „Puiu” Mironescu au fost condamnaţi definitiv, în 30 iunie 2014, la pedepse cu executare cuprinse între nouă şi doisprezece ani de închisoare, în dosarul cunoscut ca „Bariera”. Acestia i-au blocat masina lui Mironescu pe trecerea de cale ferata de la intrarea in Bacau, dinspre Buhusi si au incercat sa-l omoare.

Adrian Marin Botez afost prins în 16 ianuarie, după ce a fost căutat mai mult de şase luni, el fiind eliberat din arestul Capitalei, deşi fusese condamnat la zece ani de închisoare pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu.

Adrian Marin Botez a fost lăsat să plece de subofiţeri de la arestul Poliţiei Capitalei, deşi primiseră o minută de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare.

Cei trei subofiţeri de la arestul Poliţiei Capitalei care l-au lăsat liber pe Adrian Botez, după ce acesta a fost condamnat definitiv pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu, sunt cercetaţi de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, pentru neglijenţă în serviciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.