Deputatul Necula, despre demisia lui Stavarache: „Orice lider ajuns în privare de libertate trebuie să părăsească funcția”

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Parlamentarul PSD Cosmin Necula a prezentat jurnaliștilor băcăuani un bilanț al primei jumătăți de mandat. Deputatul a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată joi despre proiectele de lege promovate în Legislativ, atacând însă și tema administrației locale. Necula a declarat, cu referire la posibila demisie a primarului suspendat Romeo Stavarache, că orice „lider politic ajuns în stare de privare de libertate trebuie să părăsească funcția” și că PNL trebuie să-și asume, cu bune și rele, administrarea municipiului Bacău, oraș aflat într-o tot mai pronunțată derivă socio-economică. 

necula mandat deputatDeputatul social-democrat, șeful organizației municipale a PSD, a promis că cei doi consilieri locali ai partidului vor susține proiectele inițiate de administrația PNL, dacă acestea se vor dovedi benefice băcăuanilor. Necula a apreciat că municipiul Bacău „nu mai este un motor economic al regiunii” și că PNL, partid ce păstorește destinele Primăriei Bacău, trebuie să-și asume situația în care se află orașul.

„Noi suntem în opoziție în Consiliul Local, dar asta nu înseamnă că automat toate ideile celor din PNL nu sunt bune. Nu facem opoziție de dragul de a o face, nu dăm scrisori băcăuanilor ca să ne aflăm în treabă. Consider că domnul Dragoș Luchian, senatorul municipiului Bacău, trebuie să-și asume întru totul conducerea Primăriei Bacău. Dumnealui e implicat în top managementul Primăriei și în deciziile care se iau acolo. Domnul Luchian decide politic în PNL pe marginea a ce se întâmplă în Primăria Bacău. Domnia sa trebuie să vină cu soluții pentru Bacău. Când va veni cu proiecte concrete, bune pentru oraș, îl vom susține”, a afirmat Necula.

Social-democratul a promis că situația în care se află șantierul de la Spitalul Municipal va face obiectul unei viitoare conferințe de presă, în condițiile în care Guvernul Ponta a ajutat Primăria Bacău cu 10 milioane de lei, dar lucrările trenează de mai mult timp. „Am făcut mai multe adrese pe legea 544 la Primăria Bacău vizavi de situația Spitalului Municipal. Vrem să vedem ce opțiuni au cei din Primărie, cum vor să finalizeze proiectul, ce lucrări ar mai fi de realizat și care e situația actuală a proiectului. Opinia noastră este că Spitalul Municipal trebuie să facă parte dintr-un viitor holding medical regional, alături de Spitalul Județean. Vrem să vedem și ce s-a întâmplat concret cu banii dați de Guvernul Ponta pentru lucrările de la spital”, a mai spus deputatul.

Potrivit unei statistici prezentată jurnaliștilor, Cosmin Necula a inițiat în doi ani de mandat parlamentar 39 de inițiative legislative, 6 dintre acestea devenind legi. Patru proiecte se află încă în dezbaterea Parlamentului, între acestea numărându-se reglementarea situației grupelor 1 și 2 de muncă, dar și un proiect privind reglementarea modului de calcul al facturilor la energie remise clienților casnici de furnizori. „Cetățenii nu trebuie să mai plătească facturi pe seama unor diverse recalculări, ci doar ce scrie pe contor. În facturi, consumurile concrete de energie sunt de doar 25 la sută, restul sunt tot felul de adăugiri ale companiilor care prestează respectivele servicii”, a spus Necula.

Cosmin Necula a ajuns deputat în urma alegerilor generale din 2012, când a candidat din partea Uniunii Social Liberale, fiind ales cu 60 la sută în colegiul uninominal 2. Parlamentarul băcăuan a susținut 140 de audiențe până în prezent, iar pe adresa cabinetului parlamentar au ajuns 78 de petiții. Printre proiectele susținute în Parlament se numără autostrada Brașov – Bacău, inclusă în Masterplanul de profil aprobat la nivelul Comisiei Europene, dar și varianta ocolitoare a municipiului Bacău, proiect aflat în faza de adjudecare a contractului de lucrări.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here