Deputatul băcăuan Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, afaceri pe banii Transelectrica

0

Deputatul Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, este suspectat că și-a traficat influența pe lângă fostul director al Transelectrica Horia Hăhăianu. Asta pentru ca o companie care avea contracte cu Transelectrica să plătească deplasarea mai multor susținători ai PSD, din Bacău, la mitingul electoral organizat de PSD pe Arena Națională, pe 17 octombrie 2012, atunci când au fost oficial lansați candidații formațiunii. Încrengăturile duc la fostul judecător CCR Toni Greblă și finul acestuia, controversatul afacerist Ion Bîrcină.

lucian-sova-iulian-iancuPreședintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, s-a ales cu un nou dosar la DNA, disjuns din cel al fostului judecător Toni Greblă, care a fost trimis în judecată sub acuzații de corupție. În noul dosar este suspect și deputatul Lucian Șova, vicepreședinte al PSD Bacău, adică mâna dreaptă a lui Iancu. Procurorii îl anchetează, acum, pe Iulian Iancu, pe motiv că și-a folosit influența pe lângă fostul Horia Hăhăianu, fost director general al Transelectrica. Iancu este acuzat că i-a promis lui Hăhăianu sprijin politic și funcții, fiind convins că va fi numit ministru al Energiei.

Deplasări, statui și contracte cu interlopi

USL Bacau Iancu Sova rosuÎn schimb, Hăhăianu a intervenit pe lângă o societate comercială aflată în relații contractuale cu Transelectrica, astfel încât respectiva să achite, printre altele, contravaloarea deplasării mai multor susținători ai PSD, din Bacău, la București, în data de 17 octombrie 2012, atunci când pe Arena Națională a avut loc lansarea oficială a candidaților PSD. Iulian Iancu l-a mai pus pe Hăhăianu și să sponsorizeze ridicarea unui monument într-o comună băcăuană aflată în colegiul în care el candida pentru Camera Deputaților.

Odată legată prietenia cu Iulian Iancu, Horia Hăhăianu a intrat în cercul de apropiați ai acestuia și a ajuns, astfel, să îl cunoască pe Toni Greblă, fost senator, judecător al Curții Constituționale a României. De la Greblă și până la finul său, Ion Bîrcină, nu a mai fost decât un pas. Astfel, Hăhăianu a ajuns să împrumute o sumă importantă de bani de la Bîrcină, iar atunci când nu i-a mai putut returna a influențat licitații pentru ca firme ale lui Bîrcină să câștige contracte cu Transelectrica. Hăhăianu și Bîrcină s-au ales, la rândul lor, cu un nou dosar penal, disjuns din cel al fostului judecător CCR Toni Greblă.

Detaliile se regăsesc în rechizitoriul prin care fostul senator și judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost trimis în judecată de către procurorii DNA.

Sursa: Profit.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.