Deputatul bacauan Ioan Melinte a plecat din PPDD: „Voi sustine de acum inainte proiectele Guvernului Ponta”

1

Deputatul bacauan Ioan Melinte si-a anuntat demisia in aceasta dimineata din Partidul Poporului Dan Diaconescu si trecerea in grupul parlamentar PSD. Tot astazi si senatorul PPDD de Arges Iulian Cristache a plecat spre UNPR. „Vrem sa dam un mesaj de unitate si a spunem ca noi, cei care formam grupul PPDD conlucram perfect in activitatea parlamentara”, declara, exact in urma cu trei saptamani, deputatul Ioan Melinte, intr-o conferinta de presa cu ocazia vizitei de lucru a liderilor de la centru ai PPDD.

“Nu am ce sa le reprosez colegilor din PPDD, dar proiectele propuse de mine nu le putea duce la bun sfarsit din opozitie unde nu se poate face nimic. Voi sustine de acum inainte proiectele Guvernului Ponta”, a declarat Ioan Melinte care se va inscrie, in mod oficial, in PSD in urmatoarele zile. Ioan Melinte a fost director executiv la Directia Agricola Bacau si la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Bacau. El a ajuns parlamentar, candidand in colegiul 5 deputati Bacau, unde s-a clasat al doilea, dupa Viorica Marcu (USL – PNL), dar inaintea candidatului PDL Mihai Banu.

Numele lui Melinte figureaza intr-o investigatie publicata de cotidianul „Adevarul” la inceputul lui 2012. Conform materialului de presa, Ioan Melinte, precum si alti sefi din institutiile agricole bacauane, au obtinut fonduri europene prin intermediul unor firme controlate de diversi interpusi (citeste mai multe AICI). „Ioan Melinte a acumulat o avere frumoasă din activitatea agricolă. Chiar dacă majoritatea proprietăţilor sunt trecute pe numele soţiei, declaraţia de avere cuprinde proprietăţi de mai multe milioane de euro, multe dintre ele cumpărate de când este director al instituţiei. Prin societatea agricolă înfiinţată pe numele soţiei, el a primit subvenţii de la UE pentru culturi de câmp şi pomicultură”, precizeaza articolul din „Adevarul”.

Plecarea lui Melinte din PPDD in PSD urmeaza unei alte dezertari de marca petrecute in sanul partidului lui Dan Diaconescu. Liderul grupului PPDD de la Camera Deputatilor, fostul jurnalist Radu Popa, s-a inscris la randu-i in PSD. El fusese exclus in urma cu mai multe luni din PPDD, iar trecerea la PSD i-a adus functia de consilier al lui Victor Ponta. Premierul a anuntat marti, 17 septembrie, ca trecerea lui Popa in PSD nu va ramane singulara si multi alti parlamentari PPDD si-au manifestat intentia de ingrosa randurile formatiunii social-democrate.

Citeste mai multe AICI

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.