Deputatii juristi au dat aviz negativ pentru trei autostrazi : Bucuresti – Brasov, Brasov – Bacau si Autostrada Nordului

Publicitate

Deputatii juristi au dat, marti, aviz negativ pentru constructia a trei noi autostrazi : Bucuresti – Brasov, Brasov – Bacau si autostrada Nordului.

Deputatii juristi nu mai vor ca Parlamentul sa dea legi pentru constructia de autostrazi, asa cum s-a intamplat, anul trecut, cu Autostrada Unirii.

Presedintele comisiei, Nicusor Halici a explicat votul negativ pe aviz, el precizand ca „este o chestiune exclusiv a Guvernului construirea de autostrazi”:

„Si noi vrem constructia de autostrazi, dar e o diferenta intre ceea ce vrem si ceea ce trebuie facut. In primul rand ca avizele negative sunt date pe incalcarea art. 138 din Constitutie, care spune clar ca atunci cand ai o initiativa care implica si o suma de bani, indiferent de cuantumul ei, trebuie indicata sursa de finantare. Daca mergem si mai mult in fondul problemei, trebuie sa spunem clar: Parlamentul, de principiu, poate adopta construirea unei autostrazi, dar doar de principiu. Ca sa construiesti o autostrada iti trebuie aprobare a indicatorilor tehnico-economici, trebuie sa faci licitatii si asa mai departe. Toate acestea sunt in apanajul Guvernului, al structurilor administrative, ca vorbim de autostrazi. Daca adoptam acum legi de construire de autostrazi, maine, poimaine o sa adoptam legi de construire de spitale, sali de sport, terenuri de fotbal, piscine si cine stie ce mai fac in unitatile administrativ-teritoriale dumnealor. Este o chestiune exclusiv a Guvernului construirea de autostrazi”, a afirmat Halici dupa sedinta comisiei.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here