Depistarea tuberculozei cu ajutorul caravanei mobile Screening TB. Serviciile medicale gratuite vor fi oferite in 12 comune din judetul Bacau

0

In intervalul 3 – 28 iulie, caravana mobila a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va trece prin 12 comune din judetul Bacau. Prin serviciile medicale gratuite, bacauanii vor putea depista la timp tuberculoza. Aparatura de radiologie modernă permite diagnosticarea altor 14 tipuri de afecțiuni pulmonare, serviciile medicale de screening oferite fiind cu atât mai relevante.

Programul a fost anuntat marti, 27 iunie, la Prefectura Bacau, in prezenta prefectului Bogdanel, a mai multor primari, asistenti comunitari dar şi a personalului medical de specialitate din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie si DSP.

Comunele în care va fi prezentă caravana „Nasta” în perioada 3 – 28 iulie: Brusturoasa, Mănăstirea Cașin, Parava, Gura Văii, Podu Turcului, Ștefan cel Mare, Huruiești, Stănișești, Horgești, Filipeni, Plopana și Valea Seacă.

Despre programul Screening TB

-activitatea face parte din cel mai mare proiect de screening din Romania, derulat prin fonduri europene

-proiectul se afla la a doua vizita in judetul Bacau si vizeaza 12 comune

-caravana mobila furnizeaza servicii medicale gratuite pentru sanatatea plamanilor si depistarea tuberculozei

Caravana mobila este dotata cu:

-aparatura de radiologie mobila

-diagnostic molecular rapid – teste GeneXpert – cea mai avansata metoda de identificare a infectiei cu bacilul tuberculozei

-program de inteligenta artificiala care ajuta la depistarea tuberculozei si a altora 14 patologii pulmonare

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.