Demisia lui Hrebenciuc, oficializată în plenul Parlamentului

Demisia lui Viorel Hrebenciuc a devenit efectiva, dupa ce a fost citita in plenul Camerei. Demisia fostului vicepresedinte al Camerei Deputatilor urmeaza acum sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar dupa acest pas procurorii pot cere in fata judecatorilor arestarea preventiva a acestuia.

Hrebenciuc DNA cropHrebenciuc este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. In acelasi dosar, Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, Viorel Hrebenciuc a fost anuntat, lunea trecuta, de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta. Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informatii din interiorul DNA cu ajutorul fostului sef al Serviciului Protectie si Paza (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerand si obtinand de la un angajat al Directiei informatii despre interceptarea deputatului. In acelasi dosar, Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta.

camera-deputatilor-votPotrivit procurorilor, in 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Sova sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse. Hrebenciuc i-ar fi promis lui Sova, in schimbul interventiilor sale, ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte, in dauna altor doi posibili contracandidati.

Viorel Hrebenciuc a fost ales deputat în 1996, fiind la a cincea legislatura consecutiva. La alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.4 Bacau, colegiul uninominal nr.9. Hrebenciuc era vicepresedinte al Camerei Deputatilor.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedent7 banci-mama prezente in Romania au picat testele de stres. Vezi care sunt
Articolul urmatorGheorghe Stefan, Dorin Cocoș și fostul ministru Gabriel Sandu au fost reținuți

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.