Delgaz Grid investește circa 11 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaz din județul Bacău, pe o lungime de 8 km

0

Un număr de 13 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de circa 11 milioane de lei (circa 2,2 milioane de euro), sunt planificate pentru acest an în județul Bacău. Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de circa 8 km în cinci localități din județ. Totodată, vor fi modernizate trei stații de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale din municipiul Bacău.  În urma investițiilor, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiţii în valoare de 365 milioane de lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, declară Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Proiectele de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Bacău și în localitățile Onești, Buhuși, Târgu Ocna și Zemeș.

Anul trecut, în județul Bacău au fost realizate șapte proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au modernizat 21 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 50 de km, pentru racordarea de noi consumatori. Lucrările de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale s-au desfășurat în municipiul Bacău și în localitățile Moinești și Onești. De asemenea, au fost modernizate și două stații de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale din municipiul Bacău. Valoarea  investițiilor a fost de circa 23 de milioane de lei (circa 4,6 milioane euro).

În anul 2023, Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 km de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 km.

Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate 14 noi distribuții de gaze naturale, pe o lungime de 110 km în localități din județele Iași, Bacău, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Cluj și Harghita. Tot anul trecut au fost modernizate șapte stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Sibiu, Suceava, Bacău, Satu Mare și Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.