Delegatie formata din europarlamentarul Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea si prefectul Lucian Bogdanel, primita la Vatican de Papa Francisc


La trei ani dupa vizita istorica efectuata in Romania de Papa Francisc, o delegatie din Bacau formata din europarlamentarul Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea si prefectul judetului, Lucian Bogdanel, a fost primita la Vatican.

Prezent si la vizita din Romania dar si la intalnirea de la Vatican, europarlamentarul Dragos Benea a declarat ca s-a simtit coplesit de grandoarea Vaticanului, dar si de „bunătatea şi căldura sufletească emanate de un OM care, oricât de greu încercat ar fi de neajunsurile senectuții arată că demnitatea rămâne una din trăsăturile fundamentale ale ființei omeneşti” :

La exact 3 ani distanță de la vizita apostolică efectuată în România de Papa Francisc, o delegație băcăuană – din rândurile căreia am făcut parte – a fost primită la Vatican de Sfântul Părinte, prilej cu care am rememorat ziua binecuvântată de 1 iunie 2019, când am participat – alături de familie, la Iaşi – la întâlnirea istorică pentru Moldova (organizată atunci la Palatul Culturii). Multe s-au schimbat sub imperiul pandemiei şi al războiului din Ucraina, însă – încet, dar sigur – lumea se reînvață cu o normalitate pe care o credeam pentru totdeauna pierdută. M-au copleşit grandoarea Vaticanului, dar mai ales bunătatea şi căldura sufletească emanate de un OM care, oricât de greu încercat ar fi de neajunsurile senectuții, arată că demnitatea rămâne una din trăsăturile fundamentale ale ființei omeneşti. I-am oferit Sfântului Părinte albumul fotografic „Mărturisiri”, conținând cele mai reprezentative imagini ale județului Bacău, însoțit de autograful Nadiei Comăneci, rugându-l totodată să binecuvânteze testamentul spiritual „El Jesuito” care, pentru mine şi familia mea, reprezintă – la propriu şi la figurat – cartea de căpătâi a ultimilor 8 ani.” se arata intr-o postare facuta de Dragos Benea

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, i-a inmanat Suveranului Pontif reprezentarea grafica a judetului nostru cu o farama de pamant romanesc :

Am avut privilegiul de a înmâna Suveranului Pontif reprezentarea grafică a județului cu o fărâmă de pământ românesc, rugându-l să îl binecuvânteze cu năzuința de pace și comuniune pentru toți băcăuanii și în mod particular pentru comunitatea romano-catolică a județului Bacău a cărei vigoare în credință este unanim recunoscută. Emoția profundă pe care am simțit-o în fața Sfântului Părinte nu poate fi redată în cuvinte și este greu de egalat ca intensitate a trăirii!

Cuvintele Papei Francisc capătă o greutate aparte: „Aşadar, soluţia la diviziuni nu este opoziţia faţă de cineva, pentru că discordia generează altă discordie. Adevăratul remediu începe de la a cere lui Dumnezeu pacea, reconcilierea, unitatea.” Sub imperiul acestor cuvinte, a căror rezonanță străbate granițele şi timpul, am adus înapoi, în Bacău, un crâmpei din această trăire, prin binecuvântarea primită pe reprezentarea grafică a județului, pe care Sfântul Părinte – cu infinită gratitudine – a binevoit să o semneze!” a declarat Valentin Ivancea

Prefectul Lucian Bogdanel, prezent alaturi de Dragos Benea si Valentin Ivancea la vizita de la Vatican, i-a daruit Papei Francisc – un simbol al judetului Bacau – o floare de mina, provenita din Salina Targu Ocna :

Am avut privilegiul de a face parte din delegația băcăuană prezentă în această săptămână la Roma, prilej cu care i-am dăruit Papei Francisc un simbol al județului nostru, pe a cărui stemă – să nu uităm – este reprezentat muntele de sare, mărturie a unei tradiții miniere pierdute în memoria timpului: o floare de mină, provenită din Salina Tg. Ocna, loc din care se extrage sare încă din Evul Mediu – astăzi, un reper pe harta turistică a Bacăului (şi nu numai).

Tradiția biblică reține că Mântuitorul s-a adresat apostolilor spunându-le „Voi sunteți sarea pământului (…) Voi sunteți lumina lumii” (Mt. 5:13, 14). Metafora „sării pământului” implică sensuri dintre cele mai profunde: aşa cum sarea – atent dozată în bucate – dă gust hranei în absența căreia nu am putea supraviețui, similar credința întruchipează acea hrană spirituală fără de care existența noastră s-ar consuma în orb, irosindu-se – fără sens & direcție – sub spectrul absurdului şi al întâmplării. „Sarea pământului” e busola noastră care, cu precizie, ne indică Nordul atunci când împrejurările, adeseori potrivnice, ne constrâng să rătăcim în deşerturile fără de mană ale acestei lumi!” a spus prefectul Lucian Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.