Definitiv. Crucile de beton ridicate de Primaria Darmanesti in Cimitirul de la Valea Uzului au fost amplasate ilegal si vor fi demolate

1

Curtea de Apel Bacau a dat , vineri, decizia definitiva in cazul Cimitirului de la Valea Uzului. Potrivit judecatorilor, crucile de beton amplasate in cimitir au fost montate ilegal de Primaria Darmanesti si trebuie demolate. Instanta a deciz ca autorizatia de construire emisa de Primaria Darmanesti este ilegala.

Recursul inaintat de autoritatile din Darmanesti a fost respins si s-a mentinut decizia data de Tribunalul Bacau:

Anul trecut, Tribunalul Bacău a decis, printre altele că „anulează autorizaţia de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmăneşti şi dispune desfiinţarea lucrărilor executate în baza acestei autorizaţii de construire.”

Consiliul Local Darmanesti a decis in martie 2019 – printr-o hotarare de CL – ca cimitirul militar din Valea Uzului trebuie sa treaca in domeniul public al orasului. Anterior acestei decizii, cimitirul era al comunei Sânmartin din Harghita, iar comunitatea maghiară îl considera un cimitir militar maghiar.

Adevărul a învins! Crucile de beton trebuie demolate! Astăzi a fost luată o decizie legală în procesul Valea Uzului, subiectul demolării crucilor. Deci, potrivit acestei decizii, crucile de beton ridicate ilegal trebuie demolate. Procesul a fost câștigat de Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat“, a scris, pe Facebook, Antal Arpad – primarul din Sf Gheorghe

Mutarea acestui cimitir la Primaria Darmanesti s-a facut de catre politicieni de la ALDE si AUR – respectiv primarul Toma din Darmanesti – actual PNL si George Simion ( AUR).


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.