Dedeman, aproape de preluarea fabricii Letea. La ce suma se ridica tranzactia

Dedeman, compania controlata de bacauanii Dragos si Adrian paval, este pe punctul de a prealua fabrica Letea din Bacau. Tranzactia se aproape de final. Conform Economica, pe locul platformei industriale ar urma sa fie dezvoltat un hub de business.

Creditorii LETEA SA au acceptat oferta Dedeman, iar pana pe 30 iunie, procedura de vanzare a combinatului se afla in faza de supraofertare.

Vanzarea activelor imobiliare ale Letea SA, (circa 342.449 mp teren, cladiri si constructii speciale), in trecut cea mai mare fabrica de hartie din Estul Europei, se realizeaza prin negociere directa, pretul oferit fiind de 3,16 milioane euro.

Sierra Quadrant deruleaza, in prezent, faza de supraofertare, ofertele fiind asteptate la sediul din Bacau al lichidatorului judiciar.

„Strategia noastra a fost de a transforma Letea SA Bacau intr-un hub de business si speram ca viitorul proprietar sa urmeze aceasta solutie. Este vorba de hale de productie, spatii utilitare, terenuri si cladiri care sunt pozitionate intr-o zona foarte accesibila a municipiului Bacau cu destinatie industriala. Beneficiaza de toate racordurile necesare la utilitati si au acces inclusiv la o linie ferata dedicata. Bacaul, cu aeroportul sau international, si pozitionarea geografica optima, asigura argumente optime pentru a atrage investitorii. In anii ‘80, oferta Letea includea peste 200 de sortimente de hartie si cartoane dar si hartie de ziar, care acoperea intreg necesarul intern si o mare parte din export, catre state precum SUA, Elvetia, Olanda, Orientul Mijlociu si tari din Asia. La Letea existau 12 masini de fabricare a hartiei, de la hartie de ziar, igienica, pentru tigarete, cu filigran, s.a. Din toata acea investitie a mai ramas o masina de hartie si una de maculatura, care sunt depasite din punct de vedere tehnologic. Acesta este si motivul pentru care s-a decis identificarea unui investitor interesat, in primul rand, de preluarea activului imobiliar”, spune Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Sursa: economica

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here