Decizia referendumului amanatat pana pe 12 Septembrie:Antonescu interimar, Basescu nu se intoarce pana pe 12 la Cotroceni


Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii in cazul referendumului, pana pe 12 septembrie. Pana atunci, Birourile Electorale Judetene trebuie sa verifice listele electorale, iar Crin Antonescu va ramane presedinte interimar. Basescu nu se va intoarce la Cotroceni pana la o decizie a CC.

Curtea a precizat că au fost înregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central în legătură cu referendumul privind demiterea preşedintelui României desfăşurat pe 29 iulie. Documentul MAI, trimis CCR, care ar putea duce la demiterea lui Băsescu :

„După înregistrare, s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un număr de 18.548 de procese-verbale întocmite de secţiile de votare din ţară şi străinătate. În acelaşi timp, au fost înregistrare trei dosare având ca obiect contestaţii, precum şi mai multe cereri din partea cetăţenilor cu privire la rezultatul referendumului”, arată Curtea.

Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat, pentru Mediafax, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională, miercuri, precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.

„Ministerul a primit, în cursul zilei de miercuri, această solicitare din partea Curţii şi, drept răspuns, a fost comunicat numărul de 18.292.514 de persoane, respectiv cel precizat de MAI înainte de referendumul din 29 iulie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Criza politica continua.Vor fi declaratii de-o parte si cealalta,euro si dolarul vor creste.Trebuia sa se rezolva odata acest razboi politic nu sa-l prelungeasca!

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.