De la uniforma la obiectiv: Povestea unui politist bacauan pasionat de fotografie

1

Comisarul șef de poliție, Bănuță Sorin, își desfășoară activitatea la Secția 5 Poliție Rurală Răcăciuni, din cadrul Poliției Municipiului Bacău, având calitatea de ofițer de poliție judiciară. A absolvit Universitatea de Stat „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept „Simion Barnutiu”, în promoția 2001. În anul 2003, a promovat examenul la I.P.J. Bacău și a devenit polițist în mediul rural, iar în 2007 a trecut examenul pentru a deveni ofițer.

Prin fotografiere, polițistul are privilegiul de a vedea partea frumoasă a lumii, a individului și a societății, un aspect contrastant cu ceea ce întâlnește zi de zi în profesia sa. Activitatea de polițist i-a deschis drumul către FOTOGRAFIE, unde s-a perfecționat prin atenție la detalii, perseverență și abilități de comunicare. Pentru comisarul șef de poliție Bănuță Sorin, fotografia reprezintă o evadare din cotidianul tumultuos, un mod de exprimare a vocației sale, într-un echilibru între tehnică și artă.

Acum aproximativ 10 ani mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie, perioadă în care mi-am achiziționat din curiozitate primul aparat foto cu care am realizat la vremea respectivă primele poze, care nu erau fotografii în adevăratul sens al cuvântului, ci doar simple „poze”. Dar cu toate acestea eram fericit și împlinit de rezultatul modest obținut la acel moment. Cu multă muncă, consecvență, determinare și implicare, am evoluat astfel încât, după ceva vreme am început să realizez fotografii care treptat au transmis câte ceva privitorului. Am început să imi cultiv constant această pasiune și nu de puține ori, în momentele de respiro profesional, ajungeam să petrec ore în șir fotografiind” a declarat comisarul șef de poliție, Bănuță Sorin.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. terminati odata cu articolele de PR pentru bugetari.
    il asteptam in viata reala fara beneficii,sporuri,pensionari anticipate si cu venit de provincie unde dupa o zi de munca abia ai timp de familie sau te duci la al doilea job.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.