De la Noroc la Succes: In ’99 a castigat la LOTO si a transformat aceasta avere intr-un imperiu auto de milioane de euro in Bacau

1

Imediat după Revoluție, la vârsta de 18 ani, Gabriel Casaneanu a deschis împreună cu mama sa un magazin în oraș și câteva unități comerciale în zonele rurale, între ’92-’93. După trei ani, costurile de finanțare au crescut cu peste 300%, ceea ce a dus la falimentul magazinelor.

Am fost nevoiți să închidem afacerea, să mă reorienteze și să plec din țară în căutarea altor oportunități. La acea vreme, aspectele economice ne-au afectat, probabil nu doar pe mine, ci și mai multe companii mici. Cu toate acestea, pentru mine a fost o experiență formativă, care m-a ajutat să înțeleg lumea afacerilor, bugetele, finanțările, costurile, personalul, chiar dacă eram la o vârstă la care nu înțelegeam prea multe.” Gabriel Casaneanu

Beatrice Casaneanu – Gabriel Casaneanu

În anii următori, a plecat să lucreze în străinătate în diferite domenii. În 1999, în timp ce trăia în Irlanda și lucra în construcții, a câștigat marele premiu la loteria irlandeză : 1,1 milioane de lire irlandeze (aproximativ 1,4 milioane de euro): „Victoria la loterie a fost o surpriză, dat fiind că eram la cumpărături și aveam doar 2 lire în buzunar. Mi-am propus să cumpăr mandarine cu o liră și am decis să încerc loteria cu restul banilor.

Cu banii castigati, Gabriel Casaneanu a construit o afacere de succes in domeniul auto. In 2003 a infiintat compania Auto Moto Invest, aducand SKODA in Bacau. Potrivit informatiilor de la MF, in 2022 – compania a avut o cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro.

Compania Auto Moto Invest are trei hale, fiind reprezenta SKODA, service pentru Volkwsagen si din 2024 reprezentanta MG Romania. În trecut, compania a reprezentat timp de şapte ani şi marca Opel, iar timp de trei ani şi marca Seat.

Banii castigati din vanzarile auto i-a investit intr-un lant performant de spalatorii self-wash. In 2016 a deschis prima spalatorie Exclusiv Wash, iar acum sunt functionale 3 astfel de spalatorii in Municipiul Bacau.

În 2016 am deschis-o pe prima şi la fiecare doi ani de zile am mai deschis câte una. Acum am autorizat-o pe cea de-a patra. Ne ia mai mult timp să autorizăm decât să le punem în funcţiune“ a mai precizat Gabriel Casaneanu

Articolul integral pe zf.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.