De la inceputul anului, trei persoane au murit in incendii de vegetatie in judetul Bacau


In perioada 13-14 aprilie ( 24 ore), pompierii bacauani au avut 29 de misiuni in judetul Bacau. O proporție semnificativă a intervențiilor constă în acordarea ajutorului medical de urgență (11 misiuni). Totodată, salvatorii au acționat pentru a lichida 10 incendii, au intervenit în trei misiuni de asistență persoane, o misiune de descarcerare și au gestionat alte patru situații de urgență, în sprijinul comunităților.

„Una dintre intervențiile semnificative înregistrate în cursul zilei de miercuri (13.04 a.c.) este cea din localitatea Palanca. La ora 15:03, prin apelul unic pentru situații de urgență, salvatorii băcăuani au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu care se manifesta la vegetația uscată.

Imediat, la fața locului, s-au deplasat trei mijloace de intervenție încadrate cu opt pompieri militari. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta la mai multe proprietăți, pe o suprafață de aproximativ 3 hectare pășune și 1 hectar pădure tânără de mesteacăn. Pentru a gestiona operativ situația, în sprijin au acționat și șase voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Palanca.Incendiul a fost lichidat după o intervenție ce a durat aproximativ patru ore, de la momentul anunțării.” au anuntat pompierii

De la începutul anului, în județul Bacău, trei persoane și-au pierdut viața în incendiile de vegetație uscată, iar sute de hectare au fost mistuite de flăcări. De asemenea, reiterăm faptul că, incendierea terenurilor este interzisă prin lege.

Comunicat ISUJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.