De la 1 mai, serviciile medicale vor fi decontate doar cu cardul de sănătate

0

Cardul national de sanatate va deveni, incepand cu data de 1 mai 2015, unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale, avertizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Pana in prezent, circa 13,5 milioane de asigurati au intrat in posesia cardului de sanatate si au fost activate in sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri, potrivit unui comunicat al CNAS. Cei peste 500.000 de asigurati care nu au primit cardul de sanatate sunt așteptați la sediile caselor de asigurari sau la medicii de familie pentru a-si ridica acest card, arata documentul citat.

Asiguratii care nu doresc sa utilizeze cardul de sanatate din motive religioase si de constiinta, au ca alternative adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate eliberata la cerere de catre casele de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitate 3 luni.

Cardurile refuzate raman la sediile caselor de asigurari, astfel incat sa poata fi predate acelor asigurati care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument. Asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu au intrat in posesia cardului de sanatate, vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat, eliberata de casa de asigurari, mai explica CNAS.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.