De joi seara, Municipiul Bacau ramane fara apa. 32.000 de elevi vor fi afectati de lipsa apei

0

Bacauanii sunt „invitati” sa-si faca, din nou, provizii de apa. De joi, seara, ( 5 mai – ora 22:00 ), majoritatea bacauanilor vor ramane fara apa. Lucrarile vor dura pana sambata, astfel ca pe 7 mai, ora 08:00, apa ar trebui sa vina la robinete:

Urmare a solicitării Primăriei Bacău, pentru efectuarea de catre S.C. Branpis S.R.L. a lucrărilor de interconectare a conductei PE Dn 630 mm, parte integrantă a obiectivului de investiţii „Rezerva de Apă a Municipiului Bacău”, la reţeaua de distribuţie apă potabilă din str. Brânduşei, în perioada 05.05.2022 ora 22:00 – 07.05.2022 ora 08:00, suntem nevoiţi să întrerupem furnizarea apei potabile pentru consumatorii cu punctul de branşament” a anuntat Compania de Apa Bacau

Ana Egramin, inspector general al judetului Bacau, critica „convocarea peste noapte” a directorilor de scoli – acuzandu-l pe primarul Viziteu ca incearca sa paseze problema apei catre conducerea institutiilor de invatamant:

Lipsa apei în municipiul Bacău afectează activitatea educativă din 52 de școli (37 unități de învățământ de stat și 15 private), cele mai multe dintre ele având, ca structuri, grădinițe. Nu mai spunem și de internate, cantine… Altfel spus, 31549 elevi și 3362 cadre didactice sunt direct afectați de acest neajuns. Cu responsabilitatea funcției de inspector școlar general afirm că nu există scuze pentru perpetua problemă a apei, mai ales că, de câte ori se întâmplă, se pasează vina pentru eventualele disfuncții cauzate de imposibilitatea asigurării apei potabile, a condițiilor de igienă etc. pe umerii conducerilor școlilor.

Convocarea, peste noapte, a directorilor unităților de învățământ din oraș în această dimineață echivalează cu o pasare a responsabilității către dumnealor, în condițiile în care o anunțată intervenție la rețea poate deveni, din nou, un coșmarul băcăuanilor. Comitetele și ,,comițiile” nu aduc apa în școli… Știm cu toții că problema reală, cea mult-cântată de Primăria Bacău, de este cea a funcționării rezervei de apă, care are tot felul de neajunsuri, de improvizații…Dacă la toate cele remarcate, adaug și faptul că, începând de mâine, Bacăul găzduiește și în jur de 100 de elevi și cadre didactice însoțitoare, competitori în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, am spus tot: Ne putem face de râs în fata unei țări întregi!!!” a declarat inspectorul general Ana Egarmin

Imagini din scolile din Bacau

In replica, primarul Viziteu a precizat ca Rezerva de apa este „in functiune”, fapt confirmat de o expertiza tehnica:

Solicit inspectorului general proaspat numit sa se preocupe de calitatea educatiei in Bacau si sa lase politica deoparte.
Este penibil sa existe astfel de remarci false ale unui inspector scolar, mai ales in conditiile in care exista o expertiza tehnica care confirma ca Rezerva de apa este corespunzatoare din punct de vedere tehnic si este si in functiune
.” a precizat primarul Municipiului Bacau, Lucian Viziteu

Va reamintim ca Rezerva de apa a fost anuntata de primarul Viziteu ca si finalizata in aprilie 2021, insa la ultima avarie nu a functionat.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.