De Ce Să Foloseşti Ambalaje De Carton Și de Hârtie Pentru Alimente?


Cu toţii am auzit de poluarea mediului şi ştim că este o problemă globală care necesită soluţii rapide, eficiente şi durabile. Vesela de unică folosinţă din plastic este una dintre sursele de poluare iar utilizarea ambalajelor din hârtie şi din carton poate fi o soluţie.

Plasticul are nevoie de sute de ani pentru a se descompune, conţine compuşi toxici care intră în sol, în apă şi în aer şi afectează atât flora cât şi fauna. Este o ameninţare pentru viaţa animalelor din mări şi din oceane, dar şi de pe pământ şi, pentru că se descompune atât de greu, este o sursă continuă de deşeuri.

De aceea, utilizarea veselei de unică folosinţă reciclabilă, biodegradabilă sau compostabilă este în prezent esenţială, iar povestea poate începe cu un simplu bol supă de carton pe care îl foloseşti chiar acum pentru a servi masa. Te-ai gândit la asta?

Ambalaje biodegradabile – soluţia viitorului

Se pare că ambalajele viitorului sunt cele biodegradabile şi că tendinţa este de a le înlocui complet pe cele din plastic. Acestea sunt realizate din fibre vegetale precum paiele, stuful sau bagasul, sunt ecologice, nu poluează şi pot înlocui cu succes produsele din plastic. 

Astfel, un bol de supă din carton este ecologic şi, totodată, sigur pentru alimentele fierbinţi. Întrucât este impermeabil şi nu prezintă riscul de infiltrare a toxinelor dăunătoare pentru sănătate, aşa cum se întâmplă cu plasticul la temperaturi înalte, această cutie din carton este ideală pentru supa fierbinte. În plus, după utilizare, bolul de supă din carton este biodegradabil şi nici nu poluează mediul.

Avantajele utilizării bolurilor ecologice de unică folosinţă

Ritmul vieţii pare să se accelereze constant odată cu dezvoltarea economiei şi a tehnologiei, iar servirea mesei în oraş a devenit ceva obişnuit. În acest context şi ţinând cont de problemele de mediu, înlocuirea ambalajelor de unică folosinţă din plastic cu cele ecologice a devenit o necesitate, iar bolul de carton pentru supă nu numai că este ecologic, dar are şi câteva avantaje care merită menţionate.

  • Este ecologic şi nu afectează mediul –  se poate recicla şi composta;
  • Se poate realiza folosind o tehnologie avansată care ţine cont de condiţiile necesare pentru refrigerare sau încălzire, dar şi de necesităţile de igienizare şi de sigilare a alimentelor. Prin urmare, este mai sigur pentru sănătate decât cel din plastic şi ideal pentru ambalarea produselor de fast-food.
  • Este rezistent la variaţiile de temperatură, se poate utiliza în deplină siguranţă în cuptorul cu microunde şi este foarte comod de folosit. 
  • Datorită funcţionalităţii sale şi a faptului că este impermeabil şi uşor de curăţat, bolul de carton pentru supă poate fi reutilizabil.

În ce mod este avantajată afacerea ta de achiziţionarea ambalajelor din carton pentru supă?

După ce ai reuşit să obţii reţeta ideală pentru supa perfectă de legume sau de pui, vei dori să o serveşti clienţilor în cele mai bune condiţii, iar recipientul este extrem de important. Servirea acestei supe într-un bol de carton de calitate, cu tacâmuri biodegradabile va da un plus de valoarea mărcii tale, fiind apreciată de ecologişti şi de toţi clienţii cărora le pasă de mediul înconjurător. 

Ideea că un bol de carton nu este potrivit pentru supă pentru că se poate înmuia şi va curge, este greşită. Întrucât tehnologia a evoluat foarte mult, în prezent poţi cumpăra boluri de carton pentru supă extrem de rezistente. Pe lângă faptul că nu curg, păstrează supa caldă pentru mai mult timp, nu elimină toxine în contact cu alimentele fierbinţi, se pot folosi în cuptorul cu microunde şi  în ultimul rând, arată foarte bine. 

Iată principalele avantaje pe care le vei avea dacă vei alege să foloseşti bolul de carton pentru supă:

Îţi creează o reputaţie bună – pe măsură ce numărul oamenilor care devin conştienţi de problemele de mediu creşte, apare şi dorinţa de a face modificări în stilul de viaţă pentru a proteja planeta. Folosind recipiente din carton pentru supă, mesajul pe care îl transmiţi este pozitiv şi relevă faptul că eşti interesat de practicile ecologice şi poţi să fii sigur că vor fi mai mulţi clienţi care vor dori să cumpere de la tine. 

Sunt convenabile – Folosind boluri de carton de unică folosinţă pentru a servi supa nu mai trebuie să le speli pe cele clasice. Astfel, reduci facturile la apă şi nici nu vei mai avea nevoie de un om la spălat de vase. De asemenea, supa va fi mai uşor de servit la pachet, oamenii putând să o comande chiar şi telefonic. Prin urmare, bolurile din carton pentru supă sunt convenabile atât pentru afacerea ta, cât şi pentru clienţi. 

Sunt sigure pentru sănătate – Deja nu mai este un secret faptul că bolurile din plastic, în contact cu alimentele fierbinţi emană toxine dăunătoare pentru sănătate. Acest inconvenient este eliminat complet prin utilizarea recipientelor din carton şi din hârtie care nu sunt toxice. 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.