De ce s-a anulat Festivalul de Blues de la Insula. Primar Viziteu: A existat o fisură în comunicarea dintre părțile implicate

8

Un Festival de Blues ce urma sa aiba loc, in acest weekend, la Insula de Agrement a fost anulat in ultimul moment. Organizatorii nu au explicat motivul, insa primarul Viziteu a facut cateva precizari in spatiul public.

Edilul spune ca principala problema a fost lipsa de comunicare dintre cele doua parti:

Cred că primul aspect care trebuie lămurit este că evenimentul era unul privat, neexistând niciun parteneriat formal între municipalitate și organizator. Legea nu ne permite să ne asociem în evenimente pentru care se vând bilete de acces. Zona unde urma să se desfășoare evenimentul este, în prezent, taxată cu 20 de lei/mp/zi pentru orice eveniment. Prin urmare, costul cu locația s-ar fi dus înspre 150.000 de lei, un cost enorm pentru un festival aflat la prima ediție. Ca să venim în sprijinul organizatorului, am propus Consiliului Local stabilirea unei taxe simbolice pentru evenimente de 3 zile. De altfel, pentru că nu e prima dată când ne confruntăm cu această situație, propunerea noastră împărțea aproape întreaga suprafață a Insulei de Agrement în diferite parcele, organizatorii de evenimente putând închiria una sau mai multe astfel de suprafețe.

Propunerea a fost respinsă de Consiliu Local. Am propus organizatorului fie mutarea evenimentului într-o altă zonă a Insulei, pentru care avem deja stabilită o astfel de taxă, fie să încercăm să organizăm o ședință de consiliu local de urgență și să repunem propunerea la vot. Ambele variante au fost respinse și a fost aleasă varianta de anulare a evenimentului. Această postare nu este una de stabilire a vinei, ci de explicare a situației. Sunt primul care recunoaște că a existat o fisură în comunicarea dintre părțile implicate. Avem nevoie de evenimente culturale în Bacău și nu aș dori în niciun fel să existe sentimentul că municipalitatea pune piedici organizatorilor privați. În ședința de consiliu de la sfârșitul acestei luni voi repune pe ordinea de zi propunerea de stabilire a unor taxe fixe pe diferite zone ale Insulei de Agrement, pentru a ne asigura că nu se repetă și cu evenimentele viitoare ce s-a întâmplat cu Insula de Blues.” a transmis Viziteu

8 COMENTARII

  1. Să îți faci reclama cu un eveniment înainte să înceapă – câștigi alegerile apoi întorci spatele – spunând că e o fisura de comunicare. Organizatorul a rămas probabil cu o imensa gaura financiara. Daca cumva a avut hârtii și aprobări semnate – îl sfătuiesc să dea in judecată Primăria – și să ceară despăgubiri să-i usture.

  2. Ba da, aparatul administrativ pune frana oricarei activitati culturale in oras. Orice initiativa culturala sau de business este impiedicata de primarie si consiliul local. De aceea nimeni nu se mai apropie de Bacau, si se duc in alta parte, vezi Roman sau Iasi. Inclusiv organizatorii Young se gandesc serios sa mute festivalul la Iasi. Bacaul trebuie sa ramana un oras mic, prafuit si necultural.

  3. Era de asteptat din partea primarului rezist.Imi inchipui ca la acest eveniment nu prea ies bani. Cui mai vand ei droguri,bauturi alcoolice, tigari si alte produse halucinogene. Imi inchipui ca la young island nu vin premiantii scolilor si nici participantii la olimpiade.

  4. Acum intreb si eu,acest organizator nu stia despre ce e vorba?costuri?locatii?apoi,young festival si alte festivaluri de mancare au achitat 30.000 euro cat zice primarul?cred ca undeva e o problema..mare…e penibil sincer

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.