De ce nu are viitor presa scrisa ?


Stateam azi si citeam un ziar. Citesc , citesc , ajung la sfarsitul articolului si dau sa vad ce comentarii sunt…Supriza! Nu exista asa ceva la presa scrisa. Nu poti vedea o barfa mica sau o parere „avizata” al unui cetatean. Nu mai afli si altele, pe langa informatia din articol. Ajungi la sfarsitul articolului si te deprimi.

Bineinteles , nu doar de asta nu are viitor presa scrisa. Dar sa fim sinceri: tuturor ne place sa citim comentarii. De fapt stiu persoane (si nu una) care intra pe diverse site-uri doar pentru a citi comentariile. Asa e e facut omul sau poate doar romanul : curios , carcotas sau „avid dupa informatii”. Cititorul nu este multumit doar cu textul de articol el vrea mai mult: vrea pareri , vrea sa vada daca gandul sau este la fel cu al altora; sa vada ca el are dreptate si ca altii spun tot ca el; sau sa vada de ce altii nu gandesc ca el si sa le raspunda , sa-i corecteze , sa le explice ca parerea lui e cea mai buna.

Presa scrisa duce lipsa de asa ceva. Un articol ramane uitat intr-un ziar. Articolul nu se poate promova mai departe decat pe cale orala , ceea ce gasesc ca este destul de greu si incomod.

Oricand scrii pe google ceva , gasesti articolul tau favorit si vezi cine a mai comentat si ce. Poti raspunde , poti intra in dialog , poti avea pareri vis-a-vis de ce se scrie. E comod sa stai la calculator , sa te informezi , sa incerci sa schimbi pareri sau chiar sa formezi opinii.

Presa scrisa e trista si monotona. Nu va mai dura mult.

Comentati ?

3 COMENTARII

  1. Nu cred ca ai dreptate,va mai exista si presa scrisa dar se va face o selectie-va rexista cea de buna calitate-,sau cea ssuventionata de partine ,interese etc.Si apoi alt farmec are sa rasfoiesti un ziar ,sa simti miros de cerneala,sa ai o cafeluta langa tine….

  2. Presa scrisa nu are viitor din cauza tehnologiei care avanseaza. nimeni nu se va mai promova in presa scrisa , vor fi din ce in ce mai putini cititori astfel ea va muri odata cu trecerea timpului.

    Presa scrisa are o limita nu se poate dezvolta mai mult, pe cand internetul este nelimitat.

  3. Intr-adevar presa scrisa nu va mai exista. Este mult mai comod sa te asezi la computer sa-ti culegi toate informatiile. Legat de comentarii , nu toata lumea e „devoratoare” de comentarii dar imi dau seama ca sutn multi care cauta cancan-uri si barfe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.