„De ce luptam?” | Ionut Iftimoaie le-a explicat tinerilor din Penitenciarul Bacau importanta regulilor pentru a trai in armonie, lupta pentru depasirea conditiei, autoeducatia si perseverenta


În perioada 14 – 20 noiembrie 2022 s-a desfășurat, în cadrul Penitenciarului Bacau, „Săptămâna Educației Globale” sub coordonarea Școlii Gimnaziale nr. 22 Târgu Ocna și a Serviciului Educație din cadrul penitenciarului. Activitățile desfășurate în această perioadă au avut ca obiectiv încurajarea tinerilor să reflecteze asupra unor valori și atitudini precum pace, justiție, putere, gândire critică, empatie, cooperare, cunoașterea drepturilor și asupra modalităților de a lupta pentru acestea.

În acest context, în data de 18 noiembrie 2022, a avut loc proiectul educațional ”De ce luptăm?”, în cadrul căruia au participat 58 de tineri custodiați de Penitenciarul Bacău. Obiectivele principale ale activității au vizat promovarea vieții sub aspectele ei optime și prevenirea agresivității și a violenței în mediul penitenciar prin crearea unui mediu incluziv, mediu propice de exersare a comportamentelor și atitudinilor civilizate.

În cadrul activității, a participat ca invitat surpriză, Ionuț Iftimoaie, campion mondial și național la kickboxing, ambasador al fair-play-ului și a păcii prin sport. Acesta le-a vorbit tinerilor prezenti la activitate despre lupta pentru depășirea condiției, importanța regulilor pentru a trăi în armonie, a autoeducației și a perseverenței în vederea atingerii obiectivelor personale. Tinerii au asistat la o lecție de viață din partea sportivului de înaltă performanță, acesta promovând prin discursul său, valori fundamentale ale vieții precum corectitudinea și cinstea.

Global Education Week” reprezintă o campanie de sensibilizare la nivel european, adoptată de 42 de țări, printre care și România, ce are drept scop dezvoltarea unei comunități de învățare în care se încurajează cooperarea, toleranța și în care să se dezvolte abilități pentru o cetățenie globală participativă.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVineri, 25 noiembrie, e Black Friday la Happy Cinema! Biletul la film costă doar 8 lei
Articolul urmatorAnsamblul „Busuiocul” organizeaza duminica un spectacol cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Intrarea este libera

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.