De ce a fost inchis LIDL din Serbanesti. Comisarii ANPC explica, cu intarziere, neregulile gasite

1

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bacău a desfășurat, în prima lună a anului – în cadrul unei tematici de monitorizare a marilor lanțuri de magazine din România – o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în supermarketurile Lidl, din județ.

Abaterile constatate au dus la sancționarea operatorului economic cu amenzi contravenționale în valoare de 310.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a unor produseîn valoare de 2.300 lei șiînchiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru magazinul LIDL din Șerbănești.

Se pare că o parte din operatorii economici nu au înțeles, încă, sau nu vor să înțeleagă că respectul față de consumatori constă și în oferirea de servicii sigure și produse de calitate” – comisar șef adj. CJPC Bacău, Adrian Roșca.

          Deficiențele constatate de comisarii băcăuani:

  • Folosirea unor spații neigienizate, cu paviment murdar și alunecos
  • Comercializarea unor legume și fructe depreciate, cu mucegai, care nu corespundeau clasei de calitate afișată
  • Utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate
  • Neconcordanțe între prețul la raft față de cel de la casa de marcat
  • Comercializarea unor produse alimentare nesigure, cu ambalaj deteriorat, cu arsuri de îngheț, cu acumulări de gheață atât la interior, cât și la exterior
  • Comercializarea unor produse alimentare aflate în afara datei de durabilitate minimală
  • Comercializarea unor produse alimentare pentru care nu se asigurau informații legate de produs (ex: lista de ingrediente, gramajul, data limită de consum, producător etc.).

  • Comunicat de presa CJPC Bacau
Comentarii

1 comentariu

  1. Intamplator, sunt un client obisnuit al acestui magazin datorita traseului in drum spre casa. Daca in acest magazin s au gasit atatea deficiente pot sa l asigur pe dl. Comisar ca sunt mult mai multe magazine, poate chiar din acelasi lant, care sunt cu mai multe probleme decat acesta….de fapt cred ca le stie si el dar….asta nu a avut nici un „sprijin”….si trebuia sa dam un exemplu, nu?

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.