„Dansul Ursilor”, evenimentul mult asteptat de la Comanesti, are loc luni, 30 decembrie

Primăria orașului Comănești vă invită, luni, 30 decembrie 2019, la cea de a XXIV ediție a Festivalului ”Datinilor și Obiceiurilor Strămoșești”.

Evenimentul va debuta la ora 11.00, la sediul primăriei, iar alaiul va străbate centrul orașului, până la scena special amenajată.

foto: Andrei Iftimoaie

”Așteptăm toți doritorii de autentic, de frumos și inedit la acest festival. Nutresc un sentiment de bucurie, tot mai mare de la an la an, când, în fiecare 30 decembrie, Comăneștiul este efectiv asaltat de tot mai mulți turiști. Da, suntem o țară membră a Uniunii Europene dar avem datoria, în această lume globalizată, să păstrăm și să promovăm tradițiile și obiceiurile. Aceasta este și moștenirea pe care o lăsăm copiilor noștri, cu speranța, perfect îndreptățită, că și ei o vor transmite generațiilor viitoare. Cu respect pentru tradiții, privim spre viitor”, spune Viorel Miron, primarul orașului Comănești.

Festivalul ”Datinilor și Obiceiurilor Strămoșești” este un eveniment unic în România, iar atracția principală o reprezintă ”Dansul Urșilor” din Comănești, unic în lume, care se află pe o listă de așteptare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial Cultural Imaterial UNESCO.

Dansatorii se pregătesc timp de mai luni pentru reprezentația din 30 decembrie, de la an la an tot mai mulți comăneșteni fiind dornici să intre în cetele de urși. De altfel, în Comănești există o adevărată concurență între cetele de urși, iar mulți doritori se află pe adevărate liste de așteptare înainte să fie acceptați.

Unicitatea ”Urșilor” din Comănești a atras atenția întregii lumi, numeroase publicații de prestigiu alocând spații generoase pentru articole și reportaje despre aceste eveniment. Despre ”Urșii” din Comănești au scris cei de la New York Times, au apărut pe coperta celebrei ”Național Georgraphic”, dar și în revista companiei aviatice Air Berlin, ca unul din principalele puncte de atracție din România.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPolitistii bacauani au indeplinit o “misiune caritabila”
Articolul urmatorUrmarit european pentru viol, depistat in Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.