Daniel Buzdugan, impresionat de o manastire din judetul Bacau: Am pătruns într-un cuib de îngeri nevăzuți


Prezentatorul TV, Daniel Buzdugan, a vizitat Manastirea Diaconesti, din judetul Bacau si s-a declarat impresionat de ce a gasit acolo : liniste, ingeri nevazuti, energie inefabila – asa a descris Daniel Buzdugan manastirea din zona Agas :

Într-o dimineață de duminică am intrat cu pași mici în curtea Mănăstirii Diaconești (jud. Bacău). Era a doua oară când ajungeam acolo. Am avut același sentiment ca prima oră că am pătruns într-un cuib de îngeri nevăzuți, dar care-și faceau simțită prezența printr-o energie inefabilă. Mănăstirea e ascunsă sub o aripă de pădure, într-un pustiu, prielnic practicării isihiei. Înainte de a intra în biserică m-am așezat pe o bancă, să-mi reglez bătăile inimii cu energia acestui loc sfânt în care mă aflam. Am admirat simplitatea și smerenia arhitecturală a mănăstirii, am ascultat glasul păsărelelor și m-am îmbăt de aroma proaspătă a naturii, dintr-o minunată dimineață de iunie. Cred că în Rai este IUNIE VEȘNIC.

Mi-a luat câteva minute ca să intru în acel duh de pace. Și era atâta pace în mănăstire, încât îmi venea să mă descalț, ca să nu tulbur rugăciunea maicilor. Aș fi putut rămâne în starea asta zile întregi fără să fiu nevoit să scot vreun cuvât … Sunt recunoscător lui Dumnezeu că nu mă sperie liniștea și singurătatea. Știu că multă lume intră în panică când se trezește într-un loc dintr-acesta, fară agitație, fără claxoane, fără isterie, fără ploaie de decibeli, și alte semne ale ,,civilizației”. La Mănăstirea Diaconești sunt 50 de maici care cântă de-ți pornesc instant pe obraz un șuvoi de lacrimi. Adevărul e că Mănăstirea Diaconești este un fel de Athos: un Athos românesc pentru maici.” a spus Buzdugan

Manastirea Diaconesti se afla pe Valea Trotusului, intre Muntii Ciucului si Tarcaului, in comuna Agas, din judetul Bacau. Din localitatea Comanesti se porneste spre Miercurea Ciuc, pe drumul national 12A, cale de 16 kilometri, apoi se face stanga, in localitatea Preluci, cale de doi kilometri.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA inceput programul Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele fizice au la dispozitie 7 zile pentru inscrieri
Articolul urmatorANPC: Turistii pot solicita pana la 600 de euro despagubire pentru un zbor anulat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.