Dan Voiculescu condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

0

Dan Voiculescu a fost condamnat de instanţă la cinci de închisoare în dosarul ICA pentru corupţie, spălare de bani şi trafic de influenţă. De asemenea, directorul general al institutului, doctorul Mencinicopschi, a primit 6 ani de închisoare cu executare în acelaşi dosar. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Fondatorul partidului PC a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de cercetări alimentare.

Prejudiciul produs statului în urma privatizării ICA este estimat la peste 60 de milioane de euro. Încă 12 persoane sunt cercetate pentru faăpte de corupţie.

Procurorul a cerut instanţei condamnarea lui Voiculescu la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevăzute în rechizitoriu în cazul acestuia, precum şi restrângerea unor drepturi civile.

Acesta a mai solicitat instanţei să se constate că a intervenit prescripţia specială în cazul lui Dan Voiculescu privind fapta legată de traficarea influenţei.

Sursa: realitatea.net

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.