Dan Negru a filmat ruinele Casei „Alecsandri” din Bacau. Valentin Ivancea: „Urmeaza procedurilor de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic PTh și execuția lucrărilor de intervenție la ”Casa Vasile Alecsandri”


Dan Negru a fost prezent la un eveniment in Bacau si cu aceasta ocazie a mers sa viziteze ruinele casei „Alecsandri” pe care le-a filmat si postat pe un site de socializare. Acesta s-a declarat dezamagit de starea in care se afla cladirea:

Sunt în Bacău și vreau să vă arăt ceva tare interesant. Bacău, da? Mai, duminică dimineața, ora 10 și ceva… Am ajuns prin Bacău și așa arată casa lui Vasile Alecsandri. Casa lui Alecsandri este în centrul Bacăului, nu este departe de aici. Au pus acolo un banner cu fotografia lui Alecsandri, una dintre marile personalități ale României, poet, dramaturg, politician, membru fondator al Academiei Române, de toate!” a spus Dan Negru

Casa „Vasile Alecsandri” a fost cumparata de CJ Bacau pentru a fi reabilitata. Din cauza unui aviz dat cu intarziere de Comisia de cultura, preocedurile s-au derulat cu dificultate. Conform declaratiei presedintelui CJ Bacau, imobilul se afla in „procedura de scoatere la licitație a lucrărilor de consolidare a imobilului de patrimoniu” :

Acum ne aflăm în etapa de scoatere la licitație a lucrărilor de consolidare a imobilului de patrimoniu. Presupusul ajutor al dlui. Stanciu, vremelnic primar, ne-ar fi de folos dacă s-ar pune de acord cu dl. Viziteu şi ar susține, urgent, reabilitarea Hotelului Central a cărui cumpărare, răscumpărare şi expropriere a anunțat-o, până în prezent, de 200 de ori! Cât și dacă ar susține și reabilitarea fostului sediu al primăriei- fosta Bibliotecă, actual loc de întâlniri strategice!

Comisia Națională a Monumentelor Istorice, a propus avizarea favorabilă și s-a obținut Avizul nr. 63/M/2022; În data de 07.12.2021 a fost depusă nota conceptuală și o scurtă descriere a obiectivelor urmărite prin proiect, la Ambasada SUA din România în cadrul departamentului Education & Culture / Grants / Ambassadors Fund for Cultural Preservation (AFCP). Până în acest moment nu s-a primit niciun răspuns.

Demersuri în următoarea perioadă:Urmează obținerea avizelor de la: Inspectoratul de Stat în Construcții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și organizarea procedurilor de achiziție a serviciilor de verificare tehnică pe specialități a DALI, a DTAC, precum și organizarea procedurilor de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic PTh și execuția lucrărilor de intervenție la ”Casa Vasile Alecsandri”;Sunt în curs de elaborare ”caietele de sarcini” pentru declanșarea procedurilor de achiziţie a serviciilor de verificare și elaborare a documentaţiilor menționate mai sus.” a declarat Valentin Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentTragedie fara margini in judetul Bacau. Un tata s-a aruncat cu cei doi copii minori in apa
Articolul urmatorMama celor doi copii inecati de propriul tata intr-un rau din judetul Bacau: „Știam că e un om nebun, știam că are prostii, dar nu m-am așteptat la asta”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.