Damian Draghici, senatorul „fantoma” al Bacaului, ii omagiaza pe imigranti: „Sunt niste eroi”

0

In cadrul unei discutii gazduite de portalul de stiri Adevarul (Adevarul Live), senatorul Damian Draghici (ales in colegiul 4, judetul Bacau) a revenit asupra temei imigrantilor romani din Marea Britanie, dupa ce la sfarsitul anului trecut, intr-o declaratie acordata Daily Mail, politicianul afirma ca Londra ar trebui sa-si faca griji pentru bancherii care fura miliarde, nu pentru cersetori romi de pe strazile metropolei engleze. Discutiile de pe Adevarul Live au avut loc joi dupa-amiaza, la ele participand jurnalisti proaspat reveniti de la Londra.

„Majoritatea românilor care imigrează se întorc în România. Cei mai mulţi imigranţi sunt „homesick”, le e dor de casă. Cei care pleacă şi muncesc acolo sunt, pentru mine, eroi. Eu am trecut prin asta şi ştiu ce înseamnă, ar trebui respectaţi pentru că fac un fapt eroic. Poţi să mă faci ţigan, rom, român, oricum, merg mai departe, m-am obişnuit să fiu discriminat. Noi trebuie să devenim mai mândri de faptul că suntem români”, a declarat Draghici in cadrul discutiei de pe Adevarul Live.

El a adaugat ca pentru schimbarea mentalitatilor si integrarea minoritatilor este nevoie de 20 de ani si ca „nu doar romii sunt cei care au impact asupra vieţii noastre, ci şi nişte băieţi la etajele 25-30, care se joacă mereu cu cifre şi cu vieţile oamenilor”. După ce au inflamat opinia publică britanică, scriind ca de la 1 ianuarie 2014 Anglia se va invecina cu Republica Moldova, tabloidele din Londra dau înapoi şi acceptă că invazia aşteptată a românilor şi bulgarilor nu s-a produs. Majoritatea celor care au călătorit în prima zi a anului dinspre România spre Anglia s-au dovedit a fi muncitori care deja lucrau în Marea Britanie şi s-au întors după vacanţa de iarnă.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.