Daca circuli fara rovinieta, fapta se va prescrie in patru luni, nu in sase

In cazul celor care circula cu masinile, pe drumurile publice, fara a avea rovinieta valabila, fapta se va prescrie in patru luni de la savarsire, conform unui proiect de act normativ care a primit marti votul decisiv al deputatilor si care va ajunge curand, pentru promulgare, la seful statului. In momentul de fata, prescrierea intervine in sase luni de la savarsirea faptei. Desi se dorea ca amenda sa fie insotita de o dovada, prevederea a disparut.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania a fost adoptat azi de Camerei Deputatilor, prin vot decisiv, dupa ce a trecut in 2016 si de Senat. Pentru a se aplica, documentul mai are nevoie doar de semnatura sefului statului.

Amenzile pentru circularea cu o masina in lipsa rovinietei valabile se vor prescrie in patru luni de la savarsirea faptelor, se arata in propunerea legislativa. Practic, termenul va fi mai mic decat cel valabil in prezent, care este de sase luni.

Sursa: avocatnet.ro

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here