„Da tati unde e?!” | O mama isi creste cei 9 copilasi cu doar 2100 lei pe luna, intr-un sat din judetul Bacau

0

Dupa ce a reusit sa construiasca o casa pentru Sebi si Lavinia, doi copii nevoiasi dintr-un sat uitat de lume din judetul Bacau, Marius a mers in vizita la un alt caz social : este vorba despre o mama care isi creste cei 9 copilasi, in satul Craiesti – comuna Stanisesti din judetul Bacau.

Ramasi fara tata, cei 9 copii sunt in grija mamei care reuseste sa tina doi copii la liceu si alti 7 acasa, cu doar 2100 lei / luna. Casa in care stau este intr-o conditie precara. Cu ajutorul nostru, Marius ar putea sa inceapa un nou proiect : #CasaNr15 pentru cei 9 fratiori.

Mai jos, va prezentam povestea lor:

Da tati unde e?! A întrebat Gabriela, fetița de doar 3 ani. În momentul ăla s-a făcut liniște totală în cameră unde până atunci 12 persoane inclusiv frățiorii mai mari vorbeau continu.. Vocea mamei a fost singura care i-a putut raspunde: tati a plecat la Doamne-Doamne, dar te vede și ocrotește de sus, din cer!

Dacă aș sti că mai pot construi o singură casă în această viață și aici mă includ și pe mine și pe toți cei cunoscuți și necunoscuți aș construi-o fără să stau pe gânduri pt ei. În primul rând despre ce am reușit să facem: le-am cumpărat cât de multe alimente am putut duce cu mașina, aproape o căruță plină. Le-am cumpărat un generator nou pentru că era mare nevoie și la plecare i-am mai lăsat mamei 2500 de lei. Toate astea pornind de la ideea doar de ai ajuta cu alimente…totul ne-au costat aprx 8000 de lei.

Ei: Am să încep cu Alina, mamica celor nouă. Este un om pe care dacă eu eram „autoritatile” aș fi declarat-o fără ezitare „mamă eroină” și motivele sunt multe: dintr-un venite de fix 2100 de lei(400€) ea trebuie să crească 9 copii dintre care 2 la Liceu în Bacău plătind peste jumătate din acești bănuți pentru ai ține la liceu(cazare și masă la cămin)! Din ce mai rămâne trebuie să hrănească alți 7 dintre care 3 merg la școală și 4 la grădiniță! Știți câte zile au lipsit acești copii de la liceu/școală sau grădiniță?NICIUNA, apare de cele în care au fost bolnavi.

Am intrat în casă și mă așteptam la ce este mai rău însă nu doar că era simplu și curat..era un aer proaspăt și pentru mine asta spune multe. Pe lângă toate astea, Alina se îngrijește și de mama-soacră care este imobilizată la pat(o spală, o hrănește, o schimbă etc). Nu bea și nu a băut niciodată, nu fumează și nu a fumat niciodată!

Când am întrebat-o ce vrea pentru ea mi-a spus direct: un generator pentru că al nostru s-a stricat și nu pot face față cu spălatul la mână. Avem o mașină de spălat și în general îmi împart munca cu ea…și așa reușesc să îi țin pe toți curați doar că multe dintre haine sunt mai vechi și purtate de la unul la altul, de aceea arată mai vechi.

Alexandru și Andreea sunt cei mai mari și cei care merg la liceu, mai exact la liceul ” Anghel Saligny” din Bacău. Alexandru a ales profilul de mecanici iar Andreea pe cel de bucătar-ospătar. Cheltuielile lor minime sunt aproximativ 100€ pe lună de fiecare și chiar dacă nu le-am spus ieri am s-o spun azi: cât timp am susținerea voastră și ne vom continua activitatea le vom susține din Patreon această cheltuială începând din ianuarie și până la sfârșitul școlii…

Casa unde stau actualmente: practic nu prea am ce spune pentru că este evident pt toți! Însă ce vreau să punctez este că deși are atât de multe greutăți această „casă” și teren reprezintă o „pradă” pentru unele neamuri din partea tatălui care chiar îi și amenință în acest sens da, incredibil!

Mi-aș dori enorm să îi ajutăm însă vă fi o mare provocare, cea mai mare provocare a noastră! Însă vă garantez că acești copii, această familie înseamnă pentru mine și pentru oricine îi cunoaște definiția a ceea ce ar trebui să însemne „a ajuta”!

CasaNr14 este în proporție de 99% bătută în cuie însă ei ar putea fi CasaNr15. Sper doar ca voi să rămâneți lângă mine și când va fi cazul să ne unim forțele.” ne-a povestit Marius

Mihaela – Gabriela 3 ani

Denisa – Roxana 4 ani

Gheorghiță 5 ani

Elena – Florentina 8 ani

Alexandra – Ștefania 10 ani

Ana – Maria 13 ani

Florin – Vasilică 14 ani

Alexandru 15 ani

Andreea – Elena 17 ani

Cel mai simplu și eficient ajutor este să vă alăturați celor peste 750 de suflete care se află pe platforma Patreon și unde puteți seta o plata de doar 2-3$ pe lună și în acest fel veți fi tot timpul la curent cu fiecare pas pe care îl facem. Suma o puteți oricând modifica și de asemenea să-l închideți. Concret: în primul rând ne vom asigura că Alexandru și Andreea merg la liceu și că își finalizează studiile iar noi le vom oferi suport sub formă de BURSĂ lunară începând cu luna viitoare, facem asta pentru prima dată dar pentru toate există un început în al 2 lea rând le vom cumpăra tuturor măcar câte un rând de îmbrăcăminte(greacă, trening, tricou, bluză, încălțăminte etc). La un interval de timp le vom duce alimente precum ieri… și în final, sper să ne mobilizăm și să le dăruim un loc pe care îl vor putea numi din tot sufletul „ACASĂ” ” a mai spus Marius

Marius a publicat si conturile organizatiei pe care o administreaza pentru donatii: Donatii prin PayPal: PayPal: https://www.paypal.me/donatiinuk | REVOLUT : 0787554842(nr de Ro) http://revolut.me/mariusprietenii | Donații cu absolut orice card(inclusiv revolut) , in orice monedă şi comision 0 direct pe site-ul asociației noastre : https://www.mariussiprietenii.com/ | Transfer bancar în conturile asociației: Titular cont: Asociatia Marius si Prietenii Cont Lei: RO42RNCB0133163415260001 ; Cont EURO:RO15RNCB0133163415260002

Asociația Caritabilă „Marius și Prietenii” este eligibilă pentru orice TIP de SPONSORIZARE fiind înscrisă în registrul entităţilor și cultelor CUI:41078317 Adresa: Str C.I Parhon 59bis, Sat Alunișu, Comuna Cornațelu, jud Dâmbovița, România.

Pagina Facebook Marius : https://www.facebook.com/simionicagrasumarius

Email Marius: bmbbuildingservices@gmail.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.