Curtea de Apel a dispus confiscarea a 141.000 lei de la fosta doctorita Elena Munteanu. Vezi ce au decis judecatorii in apel

1

Elena_munteanuPe 15 octombrie, magistratii Curtii de Apel Bacau au judecat apelul declarat de inculpata Elena Munteanu (foto) impotriva unei decizii a Tribunalului, prin care fosta doctorita fusese condamnata la 5 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Instanta de apel a admis atat apelul declarat de Munteanu, cat si cel formulat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, care solicitase judecatorilor inasprirea pedepsei de executat.

Curtea de Apel a dispus confiscarea sumei de 141.000 lei, pe care Tribunalul o returnase mamei Elenei Munteanu, reincadrand faptele comise de fostul medic in raport de Codul penal. Judecatorii au pastrat, in schimb, pedeapsa de executat de 5 ani si 6 luni, cu interzicerea – pentru o perioada de 3 ani – a dreptului de a profesa in medicina, admitand solicitarea procurorilor de confiscare a sumei mentionate.

Instanta de fond hotarase returnarea sumei de bani catre mama inculpatei, in temeiul a doua declaratii notariale depuse la dosar de fiul doctoritei Munteanu si de fratele mamei acesteia. Cei doi au sustinut, pe baza inscrisurilor, ca ar fi imprumutat-o pe mama inculpatei cu 60.000, respectiv 46.000 lei, Tribunalul acceptand sustinerile acestora.

Judecatorii instantei de apel au decis, de asemenea, sa respinga recursurile celorlalti inculpati, in frunte cu medicul Costel Salbaticu si asistentele Anca Vrote & Cristina Bulai. Apelantii au fost obligati la plata a cate 400 lei cu titlul de cheltuieli de judecata. Decizia Curtii de Apel poate fi recurata, nefiind definitiva si irevocabila.

In data de 22 octombrie 2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reţinerea dr. Elena Munteanu infracţiunea de trafic de influenţă si complicitate la luare de mită. Munteanu incadra in grade de handicap persoane perfect sanatoase cerandu-le anumite sume de bani. Anchetatorii au gasit in cabinetul particular al medicului, sute de kilograme de medicamente, majoritatea expirate si au banuit ca femeia le administra pacientilor care veneau la tratament.

 

Comentarii

1 comentariu

  1. Ma intreb si eu ce venituri produce fiul doctoritei de a avut sa o imprumute cu 60000 lei? Din cate stiu eu copilul e student…poate a adunat din burse de studii, cine stie…

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.