Curtea Constitutionala a decis : EUTANASIEREA cainilor este ilegala


Sute de cetateni ajung in fiecare an la spitale , muscati de cainii fara stapan. Pe de alta parte , imagini ingrozitoare cu maidanezi torturati fac inconjurul lumii.
Curtea Constitutionala a decis miercuri ca eutanasierea maidanezilor este neconstitutionala.

Impotriva acestei legi au fost regizorii , compozitori , ziaristii , pictiorii dar si societatea civila care a cerut neadoptarea acestei legi.

Organizatiile care apara drepturile animalelor au depus la Curtea Constitutionala si la Presedentie semnaturi impotriva eutanasierii cainilor fara stapan.

Sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost făcută în 25 noiembrie, de către 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL.

„Eutanasierea este o măsură extremă, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede soluţia eutanasierii, care se poate aplica curent, în masă, animalelor fără stăpân, deşi ar fi trebuit să fie aplicată numai în anumite condiţii limitate şi stricte, cu caracter excepţional”, potrivit sesizării.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO : Cei 6 barbati retinuti pentru proxenetism raman in arest
Articolul urmatorCentura Bacaului , supervizare de 355.880 de lei

4 comentarii

  1. Taceti cu citatele gen ” cand ne musca copii ” ; ” nu putem intra in scara ” ; ” luatii casa ” . Sunteti niste tigani.. Nu mai are rost sa ma implic , ca in Romania , n-ai cu cine , toata lumea ori cauta interes , ori sa iasa in evidenta.. asa ca , peace to all

  2. ba ca baieti buni sunteti voi ,va impotriviti eutanasierii..dar ce faceti ca sa nu mai fim muscati ? ca sa nu fugim pe strazi..ca sa nu ne uitam dupa fiecare ghena cand ducem gunoiul ?

    aceasta lege trebuie adoptata pentru ca toti cainii astia sa dispara sa putem trai civilizat ! cine ii iubeste sa ii ia acasa!!!!

  3. Eu zic DA EUTANASIERII ! Nu mai puneti cainii inaintea oamenilor ! Cand nu putem intra in scara blocului de frica lor, cand ne musca copiii ce mai spuneti ? Iti tot protejati atat..luati-i acasa daca va plac ! Nu pe strazi !

    Unde vedeti in afara caini pe strada? Romania nu are posibilitati sa-i creasca sa le amenajeze locuri asa ca singura optiune este EUTANASIEREA MAIDANEZILOR ! DOAR asa vom putea merge fara frica pe strazi !

    • clau, nu numai ca ai musca, ai si omoara. eu spun DA eutanasierii, m am saturat sa calc in rahatul lor, sa-mi fie frica sa merg pe strada, si sa nu imi pot scoate copilul in parc……

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.