Cursuri gratuite de coding pentru copiii din Bacău în cadrul Caravanei SuperCoders

Publicitate

Bucuresti, 8 septembrie 2018. Orange Romania lanseaza cea de-a sasea editie a #SuperCoders, proiect care isi propune sa contribuie la educatia digitala a tinerei generatii.

Caravana SuperCoders ajunge pe 31 octombrie la Bacau, iar copiii cu varste intre 10 si 14 ani sunt invitati sa participe la un atelier gratuit de coding, incepand cu ora 14:30, la Hotel Dumbrava, pe Strada Dumbrava Rosie, nr. 2. Cei mici vor descoperi limbajul de programare Scratch si vor crea animatii, povestiri interactive si jocuri, folosind blocuri de cod. Inscrierile se fac pe site-ul https://responsabilitate-sociala.orange.ro/supercoders/ pana pe 29 octombrie.

Caravana se va opri in alte 9 orase, pana pe 31 octombrie: Oradea, Alba Iulia, Baia Mare, Brasov, Craiova, Ramnicu Valcea, Galati, Tulcea si Iasi.

Dezvoltat de Orange impreuna cu echipa Simplon Romania, programul #SuperCoders are trei componente – Caravana SuperCoders, Orange Coding Competition si SuperCoders Online Academy. Acestea sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii sa asimileze intr-un mod distractiv notiuni elementare de programare, sa le foloseasca apoi in cadrul unui concurs cu tema data, pentru ca la final sa invete un nou limbaj de programare.

Dupa etapa de invatare – atelierele din cadrul Caravanei – in cadrul SuperCoders Coding Competition, participantii vor avea ocazia sa puna in practica cunostintele dobandite. Vor realiza o animatie pe platforma Scratch, in cadrul unui concurs national, programat intre 5 si 25 noiembrie. La competitie se pot inscrie copii din toata tara, conditia fiind sa aiba cunostinte minime de programare prin joc. Juriul si regulamentul vor fi disponibile in luna noiembrie pe orange.ro.

Pentru cea de-a treia etapa a programului, SuperCoders Online Academy, juriul va selecta 50 de castigatori dintre participantii la competitie, care vor fi anuntati pe 10 decembrie. Acestia vor trece la nivelul urmator si vor fi premiati cu un curs de 30 de ore interactive, in cadrul unei academii online. Astfel, vor descoperi bazele limbajului Python si vor fi initiati in programarea bazata pe text.

Copiii acceseaza tehnologia de la varste tot mai fragede, pe diverse dispozitive si canale. Parintii isi doresc ca acestia sa participe la cursuri de informatica si robotica, datorita faptului ca estimeaza ca aceste domenii sunt necesare unui viitor de succes. In acest context, programul #SuperCoders – o initiativa de educatie digitala – isi propune sa stimuleze tanara generatie sa foloseasca tehnologia intr-un mod creativ si distractiv, in scopul invatarii limbajelor de programare si al dezvoltarii competentelor digitale necesare atat in activitatea lor din prezent cat si pentru meseriile viitorului care vor solicita astfel de capacitati.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here