Cum vrea candidatul Dorin Chirilescu sa eficientizeze traficul in Municipiul Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Problema traficului in Bacau a reaparut odata cu inceperea scolii. Cu totii am observat ca de luni, 14 septembrie, Bacaul s-a blocat.

Candidatul independent la Primaria Bacau, Dorin Chirilescu, are cateva propuneri de eficientizare a traficului din oras.

Ce solutii propune Chirilescu :

„1. Microbuze școlare pentru elevi

Clujul deja a făcut-o, prin votarea proiectului prin bugetare participativă „Autobuze școlare pentru elevi” care deja deservește 12 trasee.

Spre surprinderea mea, nu am regăsit informații despre o asemenea soluție în Planul de Mobilitate Urbană atât de menționat de unii politicieni locali, care ar trebui să ne salveze de limitele infrastructurii băcăuane.

Deoarece infrastructura rutieră băcăuană e diferită, iar multe dintre unitățile de învățământ se află pe străzi care nu permit accesul vehiculelor de dimensiuni mari gen autobuz, putem considera microbuze sau autobuze de oraș.

2. Aplicarea conceptului de „car sharing”

Știu că ne place intimitatea și propriul confort, dar dacă unii dintre părinți ar lua legătura cu părinții colegilor de clasă ai copiilor spre a impărți aceeași mașină spre școală, ar putea exista un efect de reducere substanțială a mașinilor care vin sau pleacă spre unitățile școlare.

3. Dacă locuiți aproape de unitatea școlară, încurajați copiii să meargă pe jos

Îmi aduc aminte cu plăcere de vremurile în care morocănos și somnoros fiind, mergeam cu pași repezi spre școală sau liceu pentru a ajunge la timp. Știu, erau alte vremuri, dar dacă miști mașina 800-1000 de metri pentru a duce pe cineva la școală, s-ar putea să rămâi blocat în trafic, să poluezi și să întârzii la propriul loc de muncă.” a spus Dorin Chirilescu

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here