Cum vor arăta meniurile restaurantelor începând cu data de 15 martie

Începând cu data de 15 martie, în toate unitățile din domeniul HoReCa veți fi informați corect și complet despre ceea ce mâncați, informează ANPC într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. 

Prin urmare, meniurile vor trebuie să cuprindă, pe lângă felurile de preparate oferite și multe alte informații referitoare la: 
-aditivii;

-cantitatea;

-declarația nutrițională;

-alimentele cu efect alergen.

Astfel, subliniază ANPC în respectiva postare, ”veți putea lua o decizie în deplină cunoștință de cauză, înainte de tranzacționare”. Adică înainte de a comenda ceva de mâncare. 

Se precizează, totodată, și unitățile care trebuie să respecte această măsură. Este vorba de restaurante, restaurante cu livrare, braserii, cafenele, baruri, berării, unități cofetărie, patiserie, ceainării, unități pentru organizarea evenimentelor, unități tip bufet și pizzerii.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis vineri AGERPRES, de la începutul acestui an şi până în prezent au fost desfăşurate 307 acţiuni de verificare a supermarketurilor Lidl, la nivel naţional, în cadrul unei tematici de control care prevede supravegherea modului în care marile lanţuri de retail, care activează în România, respectă legislaţia în vigoare.

În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat 481 amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, 133 de avertismente şi au oprit definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 125.000 lei.

De asemenea, comisarii au decis oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, în cazul a 38 de unităţi situate în judeţele: Arad, Prahova, Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Olt, Dolj, Braşov, Alba, Mureş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa- Năsăud, Ilfov şi municipiul Bucureşti şi propunerea încetării practicilor comerciale incorecte, în cazul a 66 de unităţi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.